HBB, Tarihi Ağaçların Ömrünü Uzatıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, il genelinde parklara ve yollara yeni ağaçlar dikerken,  mevcut ağaçların bakım ve budama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘Daha Yeşil Bir Hatay’ sloganından yola çıkan ekipler, Hatay Arkeoloji Müzesi önünde bulunan ve vatandaşların gölgesinde serinleyebildiği iki adet tarihi çınar ağacının bakım çalışması gerçekleştirdi.

İki Adet Tarihi Ağacın Restorasyonu Vaktinde Yapıldı

Müze Müdürlüğünün talebi üzerine tarihi ağaçlarda incelemelerde bulunarak, ağaçlarda hastalıklı, çürümüş veya çürümeye yüz tutmuş bölgeleri tespit eden ekipler, ağacın ömrünü uzatabilmek için gerekli tedavileri uyguladı. Ağaçlara vaktinde restorasyon işlemi uygulayan ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek çalışma planlarının içine aldıklarının altını çizdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.