CHP İl’in Samandağ buluşması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP il Başkanı Mehmet Güzelmansur Samandağ programı kapsamında ziyaretlerde bulundu.Güzelmansur’un Programı  Çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlere Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M.Ali Kamacı,CHP Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, CHP Samandağ Gençlik Kolları Başkanı Burak Kimyonşan,Samandağ Kadın Kolları Başkanı Sevcan Toprak ,Muhtarlar,Belediye Meclis üyeleri, CHP il ,ilçe yöneticileri Katıldı.

CHP Hatay İl Örgütü 07/10/2016 Cuma Günü Samandağ İlce Ziyaret Programı 11:00 Genişletilmiş İlçe Toplantısı 12:30 Egitim-sen Samandağ Şubesi Ziyareti 13:15 Meydan Mahalle Toplantısı 14:00 Tekebaşı Mahalle Toplantısı 15:00 Koyunoğlu Mahalle Toplantısı 16:00 Değirmen başı Mahalle Toplantısı  şeklinde gerçekleşti.

 

EĞİTİM SEN ZİYARETİ

CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan: “Bizler ilk günden bu güne sizlerin yanındayız. Öğretmenlerimiz antidemokratik, faşizan bir tutumla açığa  alındılar. Bu haksız uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Devrimci, aydın demokrat öğretmenler görevlerine iade edilmelidir. Bütün öğretmenlerimiz, koşulsuz, kayıtsız şartsız görevlerine iade edilene kadar sizlerin yanındayız. Bu amaçla sizleri ziyaret ettik.”dedi.

Eğitim sen Başkanı Cüneyt Kayıkçı:”Samandağ Eğitimsen olarak buy anlamlı ziyaret için yürekten teşekkür ediyorum.29 gün önce ilk açıklandığından bu güne kadar bütün kurumlarımız yanımızda yer aldı. Bir ilçede belediye başkanının bu işin yanında  yer alması ,parti olarak bütün organların destek mesajlarını vermesi önemlidir. İlk gün bize belediye adına bir arkadaşımız geldi. Başkan Bey yurtdışındaydı.Bize bütün gücümüzle yanınızdayız ,sonuna kadar bu işin peşindeyiz dediler. Büyük bir minnettarlıkla bu mesajı aldık. O gün bugündür bütün kurumlarınızla yer aldınız.Bugün bu işi üst boyutta yer alan yaklaşımınız bizleri memnun etti. Yürekten teşekkür ediyoruz.Samandağ Eğitim sen üyeleri adına sizleri saygıyla selamlıyorum. “dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Değerli arkadaşlar sizlerin Mağduriyet sürecinin başladığı o günden bugüne hiç tereddüt etmeden yanınızda olduk.Yaşanan sıkıntı toplumun bütün kesimlerini ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini,Bu sıkıntının mevcut iktidarın hangi niyetle,iradeyle   yaptığını bilen bir yerden bu tutumun karşısında olacağımızı ilan ettik. Bu ilanın tecellisi olarak buradayız. Net olarak burada öğretmenlerimizin tamamı,hatta kamuda çalışan arkadaşlarımızın tamamı aynı sıkıntıyı yaşıyor. Hukuki süreç bitmeden tüketilmeden insanların bu şeklide mağdur edilmesini asla   kabul etmiyoruz. Sizleri her anlamda destekleyeceğimizi, yanınızda duracağımızı tekrar ifade ediyorum.Hepinize geçmiş olsun,sizleri göreviniz başında an yakın zamanda görmek istiyoruz. “dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur:”Partimizin   en alt üyesinden genel başkanımıza kadar 29 günden beri en önemli gündemimiz eğitim sen mağdurlarıdır. Genel Başkanımız  il başkanları toplantısında haksız olarak açığa alınan öğretmenlerin bir an önce görevlerine dönmesi gerektiğini  belirtti.  Süreç kolay bir süreç değil.Genel Başkanımızdan milletvekilimize kadar en önemli gündemimiz mağdur edilen öğretmenlerdir.Anayasal hak olan Sendikal faaliyetlerden dolayı kimse cezalandırılmaz. Bizler CHP ailesi olarak kalben ve ruhen yanınızdayız. Genel Başkanımızdan üyelerimize kadar bunu hissediyoruz.Bu davayı sonuna kadar sahipleniyoruz. “dedi.

 

MAHALLE ZİYARETLERİ

CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan :”Bugün Hatay il başkanımız ,Samandağ Belediye başkanımızla Beraber il teşkilatımızın programı çerçevesinde bir araya geldik. Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları ,yerel sorunları bunları dinlemeye ,beraber çözüm üretmek noktasında halkımızla bir araya geldik.

CHP DEMEK HİZMET DEMEK, CHP DEMEK  SEVGİ ,BARIŞ DEMEK ,HAKKETİĞİNİZ HİZMETLERİ FAZLASIYLA ALACAKSINIZ

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ziyaretlerde :

Samandağ hakkettiği hizmeti alacak.Büyükşehir belediyesinden de  Samandağ Belediyesinden de alacak. Bizde laf yok,Hizmet var .Ülke elden gidiyor.Öğretmenlerimiz açığa alındı.Bugün darbe olmadıysa ,Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeli duruşu sayesindedir. Biz her zaman Cumhuriyetin değerlerini savunduk.Bu ülkenin sigortası Cumhuriyet Halk partisidir. İktidarda kim olursa olsun darbelere karşı durduk.Çocuklarımızın geleceği için Her zaman Cumhuriyeti ,Bayrağımızı,Demokrasiyi,Barışı Savunduk.Biz birimize sevgiyle saygıyla sarılacağız. ayrışmayacağız,ötekileşmeyeceğiz.

”Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. CHP ‘de umut tüccarlığı yok, kavga yok ,sevgi var ,hizmet var,vatandaşı kucaklamak var. Samandağ’a Hizmetlerimizin bir kısmını  sıralamak istiyorum.Tekebaşı mahallesinde 5000 tonluk yeni depo yapıldı. İçme suyu için kaynak suyu yapıldı.1000 tonluk depo inşaatı bitmek üzere,yeni 1000 tonluk depo yapılacak, Mızraklı,Çöğürlü,Tekebaşı,Yeşilköy ,sutaşı,Kuşalanı,Koyunoğlu  şebeke suyu projeleri bitti. İl bankasında onayda. Tekebaşı girişinden çıkışına kadar 3600 metre boru döşendi. Anayolda tüm abone bağlantıları yapıldı. Telebaşı Meydan kanalizasyon şebekesi yapım aşamasındadır. Tekebaşı atıksu projesi için yer tahsisi yapıldıktan sonra imalat başlayacak. Bu hizmetlerin hepsini  ve istenen diğer hizmetleri takip edeceğim.Büyükşehir belediyesi ile mahallerimiz arasındaki köprü vazifesi göreceğiz.Size hizmet boynumuzun borcudur.Yapacaklarımızın sözünü vereceğiz ,yapamayacaklarımızın değil.”dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir :

”Bayramlarda,taziyelerde,düğünlerinizde her zaman bir araya geliyoruz.Her zaman beraberiz. Bugünde sizlerle  mahallenizin ,ilçenizin sorunları sıkıntılarını dinlemek, bu konuda beraber çözüm üretmek için ilgili bir araya geldik.

 

“Büyükşehir yayasıyla 9 mahalle iken 42 mahalleye ,45 000 nüfüs iken 120.000 nüfüsa geldik.İlçe Belediyelerimiz büyükşehir belediyelerinin bir daire başkanlığının bütçesine dahi sahip değil. Bugün Samandağ 120 nüfüs olmasına rağmen gerçekleşen bütçemiz 35-36 milyon.Biz bu bütçeyle arzu ettiğimiz hizmetleri gerçekleştiremiyoruz.Büyükşehir yasasına karşı çıkma nedenimiz budur. Bu yasa kötü bir yasadır.Büyükşehir yasası Türkiye’yi merkezileştiren,halkla idari yapı arasında mesafeler açan bir yasadır. Hatay Büyükşehir’in partimiz tarafından yönetiliyor olması bu yasayı aklamıyor. Kendi akranlarımız olan belediyelerle  kıyaslandığımızda çok başarılıyız.Bu bütçeyle bu kadar olabiliyor.Bunu kamunun bilmesi gerekiyor. Bizler her türlü eleştiriye hazırız. Bizler örgütlerimizle,büyükşehir belediyemizle uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bu konuda çok emek veriyoruz. Talep eden  her vatandaşa  Her türlü bilgiyi olabilecek en şeffaf şekilde vermeye hazırız. “

Büyükşehir yasasından dolayı ilçe belediyelerinin gelirleri,yetkileri kısıtlandı. Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyeleri yetkisiz kılınmıştır. İlçe belediyeleri sorunların birinci derecede muhatabıdır.Birinci dereceden  muhatabınız olan ilçe belediyeleri  bu nedenlerle bazen derdinize derman olamıyor. 31 büyükşehir ‘in ilçe belediyeleri aynı sıkıntıları yaşamaktadır. Metropol birkaç ilçe belediyesi dışındaki ilçe belediyeleri sıkıntı içindedir. Bizler mevcut bütçemizle olabilecek  hizmetin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İl ,ilçe teşkilatı ve bizler ,Büyükşehir ile köprü görevi görerek hakkınız olan hizmetlerin yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz.Buradaki hizmetlerin aksamadan gerçekleşmesi için büyükşehir meclisinde ,her platformda çalışıyoruz,çaba harcıyoruz.İmar planlarının bütüncül bir şekilde hazırlanması,gereken planlamanın yapılması için çalışıyoruz.Sorunlarınızın çözümü için elimizden ne geliyorsa en iyisini yapacağız. Biz kendimizi ifade ettik. Sizler de dinleyerek Ertelenmiş ne sıkıntınız varsa sizleri dinlemek çözüm üretmek istiyoruz. “dedi.

Başkan Nehir ,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti açısından bir şans olduğunu,ülkenin,bölgenin üzerine çökmüş olan kara bulutlardan kurtulmanın CHP’nin iktidar gelmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geniş perspektifi,Geniş ufkuyla CHP Şemsiyesi altında toplanan farklı sol anlayışların partinin Türkiye iktidarına gelmesinde katkı sunacağını belirtti.

Mahalle gezilerinde halkın sorunları not alınarak,bu konuda yapılması gereken  hizmetin yapılacağı. Sözü verildi.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.