Başkan Savaş, İskenderun Esnaf Odaları Birliğiyle Bir Araya Geldi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, il genelinde düzenlediği istişareler kapsamında İskenderun’da birtakım ziyaretlerde bulundu.

İskenderun Esnaf Odaları Birliğinde üyeleri ve Oda Başkanları ile bir araya gelen Başkan Savaş’a CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun da eşlik etti. Toplantıda esnafın sorunları dinlenerek çözüm odaklı değerlendirmeler yapıldı.

Oda Başkanı Uğur Fırat, su fiyatlarının yüksek olduğu ile ilgili esnaftan ve bölgede yaşayan vatandaşlardan çok fazla şikâyet aldıklarını ifade etti. Konuyla ilgili gerekli çalışma süreci hakkında bilgi almak isteyen Başkan Fırat, birde İskenderun Sanayi Sitesini Taş Ocakları bölgesine taşımayı planladıklarını ve bu konuda HBB’den destek istediklerini belirterek açıklama yapmak üzere sözü Başkan Savaş’a bıraktı.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, “KASIM AYINDA SU SORUNUNDA MUTABAKATA VARACAĞIZ”

Su fiyatlarıyla ilgili sıkıntının çözülmesi amacıyla gerekli adımları attıklarının altını çizen Başkan Savaş,  “Su fiyatlarının halkın bütçesini zorlamayacak şekilde olması en büyük temennimizdir. Bu konudaki istişare toplantılarımız kapsamında Grup Başkan Vekillerimiz ve Hatsu Genel Müdürümüzle bir araya gelinerek makul bir çerçevede sorunun çözülmesi için irade beyan edilmesini ve çözülmesini istedik. Kasım ayında mutabakata varıp esnafın sevineceği sonucu almak için uğraşıyoruz. Fiyatların, hem esnaf için hem de kurum için makul ve zarar ettirmeyecek maliyetin belirleneceğine inanıyorum. Hatay’daki su fiyatları Türkiye geneli kıyaslandığında çok da fazla olmadığını söyleyebiliriz. 4 kişilik bir aile günde 10-12 litre su tüketiyor. Bu bilgilere dayanarak, evlerinde şebeke suyu kullanan tüketicilerin %70’i aylık ortalama 50 TL su faturası ödediği matematiksel veriler olarak karşımıza çıkıyor.  Türkiye genelinde ise en ucuz su kullanan  iller arasında 4’üncü sırada yer alıyoruz. Yatırım konusunda ise Hatay geneli çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Henüz yeterli olmasa da devamlı gerçekleştireceğimiz hizmetler sonucunda bu açığımızı kapatacağız. Bu konudaki Türkiye sıralamasında 56’ıncı sırada olduğumuzu söyleyebilirim. Hatay’ımızın yatırım konusunda ciddi ihtiyaçları var. İl genelinde yolların tadilatları devam ederken, binlerce metre kanalizasyon, yağmur suyu borusu yapılıyor ve beraberinde içme suyu şebekesi döşeniyor. Bunları yanı sıra belirlenen yollara beton asfalt, sathi kaplama işlemleri de tamamlanıyor” dedi.

İSKENDERUN’A TOPLAM MALİYETİ 95 MİLYONLUK BATTI-ÇIKTI PROJESİ

İskenderun merkezi Pac meydanına yapılması planlanan battı çıktı projesi hakkında bilgi veren Başkan Savaş, gerekli finansı tamamlamaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Yapılacak olan battı-çıktı projesi ile trafikte seri hareket edileceğini vurgulayan Başkan Savaş: “İskenderun’da yapılması planlanan 3 kavşağı birbirine bağlayacak battı çıktı projemiz devam ediyor. 1400 metre uzunluğundaki  alt geçidin 18 milyonluk maliyetini meclise ilettik. Fakat projenin tamamlanması için yeterli bir bütçe değil. Toplam maliyetin 95 milyon olmasını bekliyoruz. Bittiğinde ise İskenderun trafiğinin %30’u direk olarak geçiş yapabilecek ve böylelikle trafik kargaşasının azalacağı seri hareket alanı kazandırılmış olacaktır” ifadelerine yer verdi.

HATAY’IN 3/1 HAVA ALANI UÇUŞA KAPALIYDI

Sanayi Sitesi konusunda açıklama yapan Başkan Savaş, göreve başladığımda az bütçeli işlemleri tamamlayıp daha sonrasında büyük projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyordum, diyerek açıklamalarına şöyle devam etti.

“Göreve başladığımda küçük bütçeli çalışmaları tamamladıktan sonra büyük projeler üzerine yoğunlaşmayı planlıyordum. Önceliğimiz imara gelen tahribatları yapıp bu gibi şikayetlerin artmasını engellemekti. Fakat göreve başladığımızın ilk 1,5 yılında hiçbir şey yapamadık. Yapılacak işlerin projelendirilmesi içi Hatay’ın havadan görsellerine ihtiyacımız vardı. Fakat Askeri amaçlı Hatay’ın 3/1 hava alanı Suriye ve Iraktaki kargaşadan dolayı uçuşa kapalı olduğundan fotoğrafları temin edemedik. Ulaştırma Bakanlığı vasıtasıyla bu sorunu çözerek fotoğraflama işlemini gerçekleştirdik. Görsellere ulaştıktan sonra sorun tespit ettik ve çözüm odaklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Projelerin değerlendirilmesi adına ise her kurum ve kuruluşlar kendi gelecekleri adına sağlam adımlar atmak istiyor ve bu doğrultuda en çokta uğraşı onlar veriyor. Bizler de tarafımıza sunulan projeleri değerlendiriyoruz ve sizlerin beyan ettiği fikirlerle beraber boyutlandırarak projeleri gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

HBB BAŞKANI SAVAŞ, “TÜRKİYE’DEKİ EN KOMPAKT VE MODERN SPOR KOMPLEKSİNİ İNŞA EDECEĞİZ”

İl geneli yapılan projelerde kültürel faaliyetlerin gerçekleşebileceği alanları Hatay’a kazandırmak istediklerini belirten Başkan Savaş, “İskenderun Arsuz ve Belen’in yollarının kesişim alanında 200 dönüme yakın bir araziyi bünyemize kazandırdık. Bu alana spor kompleksi yapmak istiyoruz. Türkiye’deki en kompakt ve modern spor kompleksini Hatay’a kazandıracağız.  Tamamlanmak üzere olan projemizin etrafını yeşil alan olarak bırakacağız.  Projede, spor kompleksinin çevresinde esnafların satış yapabileceği dükkan alanları da yapacağız. Böylelikle yeni bir istihdam alanı sağlamış olacağız. Komplekste kültürel faaliyetleri gerçekleştirmek, spor yapmak ve boş zamanların değerlendirileceği aile yeri yapılmasını sağlayarak bölge halkına tatil günlerini geçirebilecek alternatif yer kazandıracağız” dedi

BAŞKAN SAVAŞ, “İLÇELERE HİZMET GÖTÜRÜRKEN ADİL VE EŞİT DAVRANIYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin adil ve eşit şekilde olduğunu savunan Başkan Savaş, alt yapı ve yol çalışmalarında da büyük işler yaptıklarını belirterek,  “Teleferik konusunda yeterli finansı sağladıktan sonra alt çalışmasını başlatarak halkımıza kazandırmak istiyoruz. Bu konudaki plan ve projelerimiz devam etmektedir. Alt yapı konusunda HBB ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Karaağaç bölgesindeki anayoldan başlayan 20 metrelik yol yapımımız devam ediyor. Bu çalışmalar İskenderun’a kadar ulaştı. İskenderun Belediyesi de devamı niteliğinde bir çalışma başlatırsa, birleşimde güzel bir yol kazanmış olacağız. Bu çalışmalar tek taraflı yürütülmüyor. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz fakat ilçe belediyelerin de desteğiyle tam olarak başarı sağlayabiliriz.  Seçimde ayrım yaptığım yönündeki duyumları da çok fazla aldım. İlçelere hizmet götürürken adil ve eşit davranıyoruz. Her ilçenin eksikleri ve öncülükleri doğrultusunda çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Yörelere bölmek değil, bütün olarak bakıp, hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

İl geneli temizlik konusunda gerekli müdahalelerde bulunduklarını belirten Başkan Savaş, sineklerle mücadele ve çöp toplama konusunda çok fazla şikayet aldıklarını fakat bu konudaki asıl görevin ilçe belediyelerine düştüğünü vurguladı

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.