Başkan Culha: “Amacımıza ulaştık”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi, bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Standı kadar, farklı lezzetleriyle de İstanbulluların yanı sıra memleket özlemi çeken Hataylılar’ın karşısına çıkan Arsuz Belediyesi, ilçeyi nakış gibi ilmek ilmek akıllara işledi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın da katkılarıyla adeta görsel bir şölene dönüşen kısır yapımı ile İstanbullulara turizmin yanı sıra, biber ve domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi gibi önemli lezzetler de tanıtıldı. Yapımında, Türkiye’nin maydanoz üretiminde önde gelen ilçelerden biri olduğunun da vurgulandığı kısırın dağıtımında ise adeta izdiham yaşandı. Hatay Günleri’nin oldukça hareketli olan standında ilçede yetişen muz, nar, tatlı patates ile Asuz Şalgamı’nın yanı sıra hurmaya da talep oldukça yüksek oldu.

 

“Amacımıza ulaştık”

Arsuz Belediyesi’nin Hatay Günleri’ne damga vurduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu yıl Yenikapı’da 6’ncısı düzenlenen Hatay Günleri etkinliğinde standımızın yoğun ilgi görmesi bizleri sevindirirdi. Daha önce de ifade ettiğim gibi; Arsuz, Hatay’ın bir minyatürüdür.  Bir yanda kültürel zenginlikleri, bir yanda yıllardır var olan huzur, barış ve kardeşlik ortamı, bir yanda da her yere nasip olmayacak zengin ve muhteşem güzellikleri ile Arsuz’u ulusal ve uluslar arası fuarlarda tanıtmaya devam edeceğiz. Etkinliğin daha da anlam kazanmasına vesile olan ve Arsuz’un duyurulmasında büyük emeği geçen başta belediye personelim olmak üzere değerli tüm basın mensuplarımızın yanı sıra bizi İstanbul’da yalnız bırakmayan, standımızı ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Arsuz’un geleceği için önemli buluşma

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Günleri için geldiği İstanbul’da ayrıca Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Hem ilçelerinin benzer yanlarını, hem yapılan hizmetleri, hem de yerel ve genel gündemi değerlendirdikleri sıcak ve samimi ziyaretin ardından, Başkan Culha Türkiye’de elektrik üretilen ilk termik santralin eğitim yuvasına dönüştüğü Bilgi Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Kültür Politikaları Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asu Aksoy ile Arsuz’un turizm ve kültür rotasını belirlemek amacıyla bir araya geldi.  Prof. Dr. Asu Aksoy’a ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini, turizm değerlerini anlatan Culha, kentlerin doğal ve kültürel mirasını koruma, değerlendirme ve yaşatma çalışmalarına destek olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) ile Arsuz’un tarihi ve kültürel miras kimliğini bulmak ve birlikte yol haritası belirlemek için yapılan çalışmaları aktardı.

Arsuz’un çevre ve ekolojik yaşam, turizm, kültürel mirası koruma, tarım ve  turizm dört başlığı altında ele alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Asu Aksoy da Eyüp Belediyesi ile yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, bunların Arsuz için de uygulanabileceğini dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.