Başkan Savaş Yenikapı’daki Hatay Günleri’nde Dünyaya Seslendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu yıl İstanbul’da 6’ncısı düzenlenen Hatay Günleri’nde İhlas Haber Ajansı (İHA) mikrofonlarına konuştu.

HBB’nin Hatay’ın kültürel özelliklerini tanıtmak amacıyla açtığı ve hem halkın hem de medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği stantta açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Yenikapı’daki ilk; İstanbul’daki 6’ncı Hatay Günleri’nde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız Hatay’ın güzelliklerini İstanbul’daki dostlarımızla paylaşmak. Hatay, dünyanın medeniyet başkentidir. Yüzyıllardır barış içerisinde yaşadığı bu coğrafyanın güzelliklerini İstanbul’daki dostlarımızla paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk. Bugüne kadar radyo,televizyon ortamlarında Hatay bir savaş alanı gibi gösterildi. Bu durum, insanların Hatay’a bakış açısının olumsuz yönde değişmesine neden oldu. Elbette yanı başımızda kardeş kavgası yaşanıyor. Ancak ilimizde hiçbir çatışma yaşanmıyor. Hatay birçok medeniyetin birleştiği ve sahip olduğu zenginliklerin farkındalığıyla kardeşlik bağlarını her geçen gün daha da güçlendirdiği bir şehirdir. Dünyanın huzura, barışa ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde tüm insanların şehrimizi görmesini istiyoruz. Biz dünyanın her yerinden insanı şehrimizde ağırlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Medeniyetler Korosu Hatay’da Birleştirici Rol Oynuyor

Hatay Günleri’nde ziyaretçilerle buluşacak olan Medeniyetler Korosu ile ilgili de bilgiler paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Medeniyetler Korosu, 1998 yılından bu yana aktif olan; musevi, hristiyan ve müslüman vatandaşlarımızdan oluşan güzel bir topluluktur. Koromuz birçok etnik unsurdan, meslek grubundan oluşan 120 kişilik büyük bir aile. Söyledikleri ilahiler, türküler ve otantik ezgilerle şehrimizde birleştirici bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası Bir Sorun Olan Asi Nehri Kirliliği Hbb’nin Atılımlarıyla Tarihe Karışacak

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle kadim şehrin sportif alanda da yüzünün gülmesine vesile olan Başkan Savaş, kısa zaman önce Türkiye’nin en büyük ikinci spor kompleksi içerisinde inşa edilen ve Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası’na ev sahipliği yapan mersah hakkında açıklamalarda bulunarak,”Yakın zamanda Hatay’a kazandırdığımız aba güreşi mersahında 26 ülkeden sporcunun katıldığı uluslararası bir turnuva gerçekleştirdik. Köklü federasyonlar dahi az sayıda ülkeyle dünya şampiyonası yaparken biz uluslararası organizasyonumuzu 26 ülkeden gelen sporcuların katılımıyla tamamladık. Amacımız aba güreşlerini olimpiyatlara da taşımak” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş’ın Hatay’a Kazandırdığı Aba Güreşi Mersahı 26 Ülkeden Sporcuyu Ağırladı

Üç ülkenin topraklarından geçerek Hatay’da denizle buluşan Asi Nehri’nin, geçtiği her ülkede kirlenerek Akdeniz’e döküldüğünü bildiren Başkan Savaş, Akdeniz’deki 42 ülkenin çevre sağlığını tehdit edebilecek konumda olan Asi Nehri’ni temizlemek için çalışma başlattıklarını belirtti. Uluslararası bir sorun haline gelen Asi Nehri kirliliğini ortadan kaldırmak için Hatay’da iki adet arıtma tesisi yapacaklarının müjdesini veren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kirliliğin tarihe karışması için tarihi adımlar atıldığının altını çizdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.