Samandağ zabıtası çalışıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde  Sorumlu, Sosyal Belediyecilik faaliyetleri ilçe genelinde sürdürülüyor. Başkan Nehir halk sağlığı ve güvenliği  çalışmalarının ilçenin aydınlık geleceğine katkı yapması için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Vatandaşların sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapmaları için Samandağ Belediye zabıtası denetimlerini sıklaştırdı.

Düzenli aralıklarla ilçedeki çeşitli işkollarına yönelik denetimler yapan Samandağ Belediye Zabıtası semt pazarları, okul kantinleri, lokanta, pide, lahmacun, salonları ve marketlerde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde mutfak ve imalathanelerin sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı, lokantalarda kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklanma koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri ,atık yağ sözleşmeleri ve depolama şartları, çalışanların temizliği ,işyeri açma ve çalışma ruhsatları kontrol edildi. Marketlerde yapılan denetimlerde ağırlıklı olarak ürünlerin son kullanma tarihleri ,ruhsat, vergi  levhası, ve mekan temizliği gibi konuları inceleyen ekipler , titiz bir çalışma gerçekleştirdi.

SAMANDAĞ BELEDİYE ZABITASININ ÇALIŞMALARI

-Okul kantinlerinin denetimleri devam ediliyor.

-Teke başı mahallesinde yol çizgi çalışması gerçekleştirildi.

-Deniz mahallesi Hıdır türbesi yanında bulunan alana park edilen motosikletler kaldırıldı. Hz. Hıdır çevresinde çöp atan, motosiklet park eden kişiler uyarıldı.

-Sutaşı mahallesi semt pazarı düzenlendi.

-Semt pazarında Zabıta tarafından başlatılan denetimlerden sonra pazar yerlerinde çöplerin pazarcı esnafı toplandığı gözlemlendi.

-Yüksel Acun Anadolu Lisesi Samandağ Endüstri meslek lisesi Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi Zübeyde Hanım İlkokulu Ulubatlı Hasan Ortaokulu Namık Kemal İlkokulu ve jan ve Suphi Beyluni liselerinin çevresinde bulunan seyyar satıcılar kaldırıldı.

-Motorize zabıta ekibi dolaşırken yolda bekleyen kız çocuğunu köpekten korkup okula gidemediği için okuluna kadar bıraktı. Zabıtanın cüzdanı, telefonu, değerli eşyası  kaybolan vatandaşların yardımına yetişerek asayiş, güvenlik  konularındaki görevlerini yerine getiriyor.

Ayrıca Büyükşehir belediyesi ile Samandağ belediyesi park bahçe müdürlüğünün ortak projesi olan bütün okullara dağıtılmak üzere 100 bank getirildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.