Hatay Günlerinde Belen’den lezzet esintileri ilgi odağı oldu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın zengin kültür ve turizminin tanıtımına yönelik İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Hatay Günleri’nde Belen Belediyesi tarafından zengin bir programla tanıtılıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal başta olmak üzere HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yöneticileri, esnaf odaları ve çok sayıda ziyaretçinin katıldığı törenle açılan Hatay Günlerinde adeta Belen’in lezzetli yöresel ürünlerinin rüzgârları esti.

Belen Belediyesi’nin standı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ve beraberindeki protokol üyelerini ağırladı. Belen’in lezzetli yöresel ürünlerini tadan stand konukları, yöresel ürünlerimize bir kez daha hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Belen Pekmezi, Nar Ekşisi, Belben, Cevizli Sucuk, Sumak, Belen Tava, benzeri ürünler ile yöresel Hatay mutfağının da önemli bir yeri olduğuna işaret eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Belen Belediyesi olarak en güzel şekilde ilçemizi ve ilimizi temsil etmek için Yenikapı’dayız. Medeniyetlerin buluştuğu Hatay’ın zengin kültürünün önemli özelliklerini taşıyan ilçemiz Belen’in lezzetlerini ve tüm değerlerini en iyi şekilde tanıtıyoruz” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra diğer ilçelere ait standları ziyaret ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.