Talasemi Hastalarını Bilinçlendirme Semineri Düzenlendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ nda hasta ve hasta yakınlarına yönelik  ‘’Talasemi ve Orak Hücre Anemi’de En Güncel Tedaviler’’ adı altında eğitim semineri düzenledi.

 

Bilim insanı kimliği ile yola çıkarak insan sağlığını ön planda tutan çalışmalara imza atan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan’ı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay halkının takdirini kazanıyor. Başkan Savaş’ın öncülüğündeki HBB, Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin toplumda farkındalık yaratma ve bilinçlendirme temalı konferansına ev sahipliği yaptı.

 

Düzenlenen seminere Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof Dr. H.İlgen Şaşmaz, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof Dr.Bülent Antmen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Doç.Dr. Can Acıpayam, Hatay Antakya Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi Sorumlu Hekimi Gönül Oktay, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fak. Kadın Hastalıkları AD. Doç. Dr. Arif Güngören’in yanı sıra HATODER yönetim kurulu,  çok sayıda hasta ve hasta yakınları katılım gösterdi.

 

KERİMOĞLU: HASTALIK SÜRECİNİ EN BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ATLATMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Kerimoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, gerçekleştirmiş oldukları eğitim seminerinin amacına değinerek, hasta ve ailelerinin geçirmiş oldukları tedavi süreçlerinin zorluğundan bahsetti. Talasemi hastalarının yaşam kalitelerini arttırmak adına bilinçli hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapan Kerimoğlu, şöyle devam etti: “Hastalar ve ailelerine yönelik olarak düzenlemiş olduğumuz eğitim seminerinin amacı Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemi Hastalarının ulusal ve uluslararası boyutta tedavilerine yönelik olarak yaşanan değişimlerini anlatmaktır. Tedavi şekillerinde gelinen son durum hakkında uzman hekimlerimizi hasta ve aileleriyle bir araya gelmelerini sağlayarak zorlu sürecin en bilinçli şekilde atlatılmasını hedefliyoruz. Hekimlerimiz, paylaştığı bilgilerle hastaların kendi tedavilerini karşılaştırmasını ve daha iyi nasıl yaşayabilecekleri konusunda değerlendirme yapmasını sağlayacaktır. Bu semineri yapmamızdaki temel amaçlardan biride, hastaların ve ailelerinin akıllarında yer etmiş olan soru ve sorunları uzmanlara sorma fırsatı bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

KERİMOĞLU’NDAN KATKILARINDAN DOLAYI HBB’YE TEŞEKKÜR

 

Federasyon Genel Başkanı Kerimoğlu, programa katkı sağlayan başta Hatay Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Acıbadem Adana Hastanesi ve Novartis Onkolojiye yönetim kurulu adına desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.  

 

Toplantı sunumların ardından kapanış kokteyli ile son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.