Culha’dan Öğretmenlere hep destek, tam destek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da açığa alınan öğretmenlerle yakından ilgilenen, yaşanan mağduriyetin sona ermesi ve öğretmenlerin görevlerine geri dönmeleri için de ilk günden itibaren konuyu bizzat üst düzey yöneticilere taşıyan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu kez Eğitim – Sen’li öğretmenleri Arsuz merkezinde düzenledikleri oturma eyleminde de yalnız bırakmadı. Öğretmenlerin haklı mücadelelerinde bir kez daha yanlarında olduğunu hissettiren Başkan Culha, ‘Bir sendikanın üyesi olmak, meslekten ihraç edilme gerekçesi olarak gösterilemez’ diyerek tepkisini dile getirirken, açığa alınan öğretmenlerin terörle ilişkilerinin bulunmadığını da savundu.

“Sendikalı olmak, anayasal bir haktır”

Açığa alınmalar nedeniyle öğretmensiz kalan öğrencilerin ‘Öğretmenime dokunma’, ‘İnsanlar ölmesin demek suç değildir’, ‘Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, ders verir’ şeklinde dövizler taşıdığı, öğretmenlerin ise ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar atıp, alkışlarla tepkilerini dile getirdiği eylemde, kısa bir konuşma yapan Başkan Culha, “Ülkemiz genelinde yaklaşık bir buçuk ay evvel, aralarında ilçemizden de 928 öğretmenin bulunduğu 11.500 eğitim emekçimiz görevinden ihraç edilmiş veya açığa alınmıştır. Sadece bir sendikanın üyesi olmak, meslekten ihraç edilme gerekçesi gösterilmiştir. Bu yasa dışı bir uygulamadır. Böyle bir uygulamayı asla kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda zaten hassasiyetimiz vardır. Ama konu eğitim ve eğitim emekçisi olunca hassasiyetimiz kat be kat daha fazla artıyor. Bu ülkede anayasal bir hak olan sendikacılık faaliyeti sürekli olacaktır. Özellikle Arsuz ve İskenderun genelinde açığa alınan birçok öğretmeni tanıyorum. Bu arkadaşlarımız sadece görevlerini yapıyorlar ve demokratik hak olan sendikacılık faaliyetlerini sürdürüyorlar. Eğitim – öğretim yılının başladığı bu dönemde ciddi sıkıntılar yaşandığını da biliyoruz. Bazı öğrencilerimiz öğretmensiz durumda… Bu sıkıntının biran önce düzeltilmesi, öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetine son verilmesi ve görevlerine dönmeleri için yapılan görüşmeler var. Bizler de bu görüşmelerin içerisindeyiz. En üst düzeyden aldığımız bilgilere göre listelerin düzenleneceği ve öğretmenlerimizin görevine başlayacağı yönünde bilgiler aldık. Temennim ve isteğim; en kısa sürede öğretmenlerimizin görevlerine dönmeleridir. Öğretmenlerimizin haklı mücadelesini sonuç alıncaya kadar destekleyeceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.