İSTE’de oryantasyon ve hoşgeldin toplantısı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 1.nci Sınıf Öğrencilerine İSTE’yi tanıtmak ve Teknoversite manifestosu (http://www.iste.edu.tr/haber-merkezi/2016/09/15/149) hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıda Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Turizm Bölümü Başkan V. Ayhan Varol Bayer, İSTE’nin vizyonu, web sayfası, sunduğu imkanlar, Teknoversite Günleri yanı sıra İSTE TTO, akademik takvim, mevzuat ve İSTE’nin hedefleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

İSTE’yi tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür eden Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür V. Alpaslan Ateş; “İSTE’nin en yeni öğrencileri olarak aramıza hoş geldiniz. İSTE hayatınızı şekillendireceğiniz yeni bir dünya. Amacımız buradan sizleri en donanımlı bir şekilde mezun edip, iyi bir şekilde iş hayatına hazırlamak. Sizlerden iki isteğimiz var. İSTE’yi sahiplenin, ikinci olarak ise yaşadığınız sıkıntıları, problemleri bizlere bildirin ki, işbirliği içerisinde sorunlara en kısa yoldan çözüm bulalım. İSTE’nin misafirleri değil yeni sakinlerisiniz” sözleri ile öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve en iyisini yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

İSTE’nin yeni müfredatı hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Bölüm Başkan V. Ayhan Varol Bayer “Üniversitemize baktığımızda 75 farklı ilden 2500 yeni öğrencinin İSTE ailesine katılmayı tercih ettiğini görüyoruz.  Üniversitemizin amaçlarından birisi Teknolog yetiştirmektir. Teknolog demek teknoloji hakkında bilgi sahibi olmak ve edinilen bu bilgiyi pratik hayatta kullanabilmektir.  Bu bağlamda “Teknoloji Okuryazarlığı” ismi ile müfredatımıza yeni bir ders ekledik. Bunun dışında İSTE’yi anlatacak olursak, Üniversitemiz her sene “Teknoversite Günleri” düzenlenmekte.  Bu sene sizler için okulumuzu ana kampüse taşıdık. Üniversitemizin kampüsü canlanmaya başladı, bunlar başlangıç adımları olup ilerleyen dönemlerde daha da gelişecektir. Örneğin bisiklet yolları, çipli kimlikler, ilerleyen dönemde yapılması planlanan raylı sistem vb. gibi. Üniversitemizin web sitesinde bulunan akademik takvimden ders kaydı, ders ekle-bırak, yarıyıl sonu sınav tarihleri vb gibi bütün faaliyetlerin tarihlerine bakabilirsiniz. İSTE ailesine hoş geldiniz” sözleri ile öğrencileri bilgilendirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.