Enerjisa Arsuz’da yatırımın kapılarını aralıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ENERJİSA kurmayları ile ilçedeki enerji ihtiyacını anlamak ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda enerji sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözümler bulmak amacıyla bir araya geldi.  İlçedeki enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yapılacak olan yeni yatırımlar, şebeke revizyonları ve etüt çalışmaları için tespit niteliği taşıyan toplantıya Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra ENERJİSA Yatırım Mühendisleri Faik Benli, Erdem Aksu ve Mehmet Karadaş ile Yatırım Planlama Uzmanı Erdem Aksu katıldı. Elektrik mühendisi olması nedeniyle mesleğinin verdiği avantajları kullanarak Arsuz’daki enerji konusundaki sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlatan Başkan Culha, elektrik şebekesinin revizyonu ve yer altına alınması, yeni ilave trafolar kurulması, sokak lambalarının düzenli olarak aydınlatması için gerekli düzenlemelerin yapılmasının yanı sıra, dağınık bir yerleşim ve geniş bir coğrafyaya sahip olması ve özellikle de yazın nüfus yoğunluğunun artması nedeniyle ilçede artan enerji ihtiyacının da göz önünde bulundurularak yeni yatırımlarla sorunun asgariye indirilmesini talep etti.

 

“ENERJİSA ile dirsek temasındayız”

Devreye giren yeni trafolar, yeraltına alınan yüksek gerilim hatları ve yapılan yatırım hamlesiyle Arsuz’daki enerji sıkıntılarında ciddi oranda azalma olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hepimizin görevi halkın yaşam kalitesini rahatlatacak hizmetler yapmaktır. Enerji konusunda ilçemizde yılların getirdiği ihmaller söz konusu. 82 bin 500 nüfuslu bir ilçe olsak da, yazın bu rakam 3-4 katına çıkıyor. Bu nedenle nüfusa ve ihtiyaca paralel olarak tesis yatırımları yapılması, mevcut şebekenin revizyon edilmesi, bir çok mahalleye trafo ilavesi yapılması gerekiyor. Arsuz, rüzgarlı ve nemli bir bölge. Şebekemiz eski olduğu ve dağınık bir yerleşim alanı olduğu için ilçede uzun süren enerji kesintileri ve arızalar yaşanabiliyor. Bu nedenle şebekenin yeraltına alınması gerekiyor” dedi.

İlçe belediyesi ve işletme müdürlüğü olarak sürekli dirsek teması halinde olduklarını ve yatırım konusunda gerek insan işgücü, gerek ekipman desteği konusunda ENERJİSA’ya her türlü katkı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Culha, kent meydanı, çok amaçlı sosyal tesisiler ve yeni hizmet binası gibi yatırımları da anlatarak, bu tesislerle ilgili enerji altyapısının 2017 yılı yatırım programına alınmasını istedi.

 

Köy projeleri geliyor

ENERJİSA Yatırım Planlama Uzmanı Erdem Aksu da, enerji konusunda en iyi yatırımcı firmanın kendileri olduğunu ve en iyi yatırım yapılan il sıralamasında da Hatay’ın ilk sıralarda yer aldığını belirterek, “ENERJİSA’nın Arsuz için 2017-2018 yatırım programını belirlemek ve yapılacak olan yeni tesislerin enerji ihtiyacını karşılayabilecek şekilde düzenlemeler yapmak amacıyla sizlerle bir aradayız. Sizlerin yatırım programınıza, ilçenin gelişime açık alanları ve imara açılacak olan alanlarına göre uzun – kısa ve orta vadede yapılacak olan enerji yatırımlarını planlamak istiyoruz. Arsuz merkez ve mahallelerinin yanı sıra köyler içinde ayrı bir çalışma içerisindeyiz. Köyden mahalleye dönüşen mahallelerde köy projeleri ile şebekelerin tamamını  yenileyeceğiz” dedi.

 

“Karaağaç’ın enerji omurgası hazır”

2013 yılından itibaren Hatay genelinde 100 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem Aksu,  “Hatay’da en hızlı büyüme gösteren mahalle Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi. Burada çok ciddi bir konut artışı var. Bu mahallenin enerji anlamında omurgasını oluşturacak bir çalışma hazırladık. 2017 yılı için şu anda 9 milyonluk yatırım planladık. Karaağaç’ı çevreleyen bir yüksek gerilim hattı döşeyeceğiz. Bu proje kapsamında 24 km. kablo çekeceğiz. Işıl sitesi civarında da bir terfi istasyonu kurup, mevcut trafoları onaracağız” derken, 2017 yılı yatırım programına alınan projeyi Başkan Nazım Culha’ya bilgisayar ortamında detaylı bir şekilde anlattı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.