Vali Topaca Hatay’dan ayrıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaklaşık iki yıldır Hatay’da başarılı çalışmalara imza atan ve Valiler Kararnamesi ile Ankara Valiliğine atanan  Ercan Topaca, Hataylılara ve mesai arkadaşlarına veda ederek Hatay’dan ayrıldı.

19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 15.30’da Hatay Valiliğinden ayrılan Topaca basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görev süresi boyunca kendisine gösterilen yakın ilgi ve anlayış dolayısıyla bütün basın camiasına teşekkür ettiğini dile getiren Topaca, ‘’Basın mensubu arkadaşlarımızın görev yaparken sorumlu davranması, kentimizin hassasiyetlerini dikkate alması bizim işimizi kolaylaştırdı. Hatay’da 2 yıl gibi bir sürede çok şey yaşadık, güzel şeyler yaşadık. Vatandaşımızı, devletimizi sıkıntıya sokacak ciddi bir olay yaşamadık. Yaşadığımız olayları da bütün Hataylı hemşehrilerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte el birliği içinde aştık. Bu hoşgörü kentinde kavga ile değil de konuşarak, anlaşarak sorunların aşılabileceğini gösterdik. Gerek 15 Temmuz gecesi ve devamında Hatay kendine yakışan bir şekilde dünyaya örnek oldu. Hoşgörünün nasıl olabileceğini, siyasi ayrım yapmaksızın bütün partilerin milli konular söz konusu olduğu zaman nasıl bir araya gelebileceğini en güzel şekilde gösterdi. Gerek 25 Temmuz’daki miting gerekse Yenikapı mitingi sırasında Hatay’da yaşananlar ülkemiz adına, kentimiz adına gurur verici gelişmelerdi. Bunun güçlenerek devam etmesi ve ülkemizin bütün sathına yayılması önemlidir. Buna ihtiyacımız var. Hataylı hemşehrilerime bu güzel hadiseleri bize yaşattıkları için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Zor dönemi milletimizin ve görev yapan arkadaşlarımın sağ duyusu ile Hatay’da kolay atlattık. Burada top yekûn bir başarı vardır.’’ dedi.
Hatay’daki barışın, hoşgörünün, saygının daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ettiğini sözlerine ekleyen Sayın Topaca, ‘’Bütün hemşehrilerinin haklarını helal etmesini rica ediyorum. Ankara’da bir dostunuz, bir hemşehriniz, bir kardeşiniz var. Kentimiz adına bana düşen bir şey olduğu zaman yapmaya devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Biz Artık Hataylıyız.’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Hatay Valiliği binası önünde kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaşan ve helallik isteyen Sayın Topaca, vedalaşmanın ardından Hatay Valiliği’nden ayrıldı.
Vali  Topaca’yı uğurlamaya Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J.  Alb. Turgay Aras, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü, kurum müdürleri, dernek ve oda başkanları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.