İskenderun Limanından kalkan gemi Alanya’da battı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Alanya açıklarında Murat Hacıbekiroğlu 2 adlı kuru yük gemisi battı.  Kuru yük gemisi, İskenderun Limanı’ndan 17 Eylül’de yüklediği çimento ile İskenderun Limanından ayrılmıştı…

 

Alanya açıklarında ambar kısmından su alan Murat Hacıbekiroğlu 2 adlı kuru yük gemisi battı. Batan geminin daha önceden de sabıkalı olduğu açıklandı…

 Alanya açıklarında Murat Hacıbekiroğlu 2 adlı kuru yük gemisi battı. Gemideki 10 mürettebat, başka bir gemi tarafından kurtarıldı. Murat Hacıbekiroğlu-2 isimli kuru yük gemisi, Alanya’nın yaklaşık 32 mil güney batısında su alarak battı. Gemiden yapılan yardım çağrısı üzerine 10 mürettebat, yakınlarda bulunan Elektra isimli konteyner gemisi tarafından kurtarıldı. Gemi mürettebatı, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

GEMİNİN BATMA ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ 

Alanya Sahil Bot Komutanlığı ekiplerince teslim alınan 10 gemi mürettebat Alanya Limanı’na getirildi. Batan geminin birinci kaptanı Yavuz Lor ise geminin arka kısmındaki makine dairesinden bir anda su aldığını dile getirerek, “Makine dairesi su aldı. Hemen S.O.S. verdim. Mürettebat gemiyi terk etti. Gemi yaklaşık su aldıktan sonra bir saat içinde de battı. Bu sırada bölgede bulunan başka bir Türk gemisi de bizleri kurtardı” dedi.

Gemide bulunan 10 kişiden herhangi bir yaralanmanın ve ölümün olmadığını dile getiren kaptan Lor, 17 Eylül’de İskenderun’dan kalktıklarını ve İzmit’e gittiklerini ifade etti.

Bu arada batan Murat Hacıbekiroğlu-2 adlı geminin batma anı ise cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgili Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 19 Eylül 2016 günü saat 14.20’de, Alanya’nın 33 deniz mili güneybatısında seyir halinde bulunan Türk Bayraklı Murat Hacıbekiroğlu-2 isimli ticari gemiden yardım çağrısı alındığı belirtildi.

Alınan ihbar üzerine, iki sahil güvenlik botu, bir helikopter ve bölgeye yakın mesafedeki Türk Bayraklı “ELECTRA-A” isimli ticari geminin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “Makine dairesinde meydana gelen delik nedeniyle su almaya başlayan gemide bulunan toplam 10 mürettebat can salına binerek gemiyi terk etmiştir. ELECTRA-A isimli ticari gemi tarafından denizden alınan kazazedeler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botları tarafından tahliye edilmiş olup, sağ/sağlıklı olarak Alanya Limanı’na intikal ettirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

BATAN GEMİ SABIKALI ÇIKTI

Ayrıca daha önce İtalya’nın Chioggia Limanı’nda eksikliklerden dolayı 2008 yılında 4 gün tutuklu kalan gemi, 2 yıl öncede Ambarlı Limanı’nda 45 derece yan yatmış ve gemiden denize kimyasal yüklü konteynır düşmüştü.
Kuru yük gemisi bu kez de İskenderun Limanı’ndan 17 Eylül’de yüklediği çimento ile bugün Alanya açıklarından battı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.