Yaşar Toksoy, şehit ailelerini buluşturdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Atatürk Parkı’nda düzenlediği İftar Yemeğinde Şehit ve Gazi Aileleri ile bir araya geldi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol nüfusuna kayıtlı şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve Ülkücü Şehit aileleri ile Atatürk Parkı’nda iftar programında buluştu. 350 kişinin katıldığı ve Başkan Toksoy’un tüm misafirler ile tek tek ilgilenip selam verdiği yemek hiçbir aksilik yaşanmadan bitti.

İftar programında misafirlere konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, “Aziz şehitlerimizin emanetlerine, gazilerimize Dörtyol Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek sahip çıkma gayreti içerisindeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması ve bu topraklarda sonsuza kadar hür ve huzurlu bir şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren kahraman yiğitlerimiz için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz. Tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bu topraklarda, insanlarımız bu ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından vatanın, milletin, bayrağın, ezanın kıymetini çok iyi bilmelidirler.  Bu topraklar sadece bizim için değil, bizim dışımızdaki yerli ya da yabancı birçok nifakın gözünün üzerinde olduğu topraklardır. İçimizde ve dışımızda birçok nifakın Türklüğü bu topraklardan silmek için azimli bir şekilde çalıştıklarını hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Ay yıldızlı bayrağımız, bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Sahip olduğumuz istiklal ve hürriyet, hiç kuşkusuz bize şehit ve gazilerimizin mirasıdır. Allah-u Teâlâ şehitler için, ‘Onlara ölüler demeyin. Onlar diridirler ama siz hissetmezsiniz, anlamazsınız’ diye buyuruyor. Bize vatanımızı, bayrağımızı, istiklalimizi ve hürriyetimizi emanet eden, her anda bizi gözeten tüm şehitlerimize milletçe ödenmesi imkânsız şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimize ve gazilerine daima saygı göstermiş, sahip çıkmıştır. Burada şu önemli hususa vurgu yapmak istiyorum. Bugün hala Türkmen Dağı’nda yurtlarını, vatanlarını savunan ve bu uğurda şehit düşen soydaşlarımız var. Bu Ramazan Ayı hürmetine Rabbim Türkmen Kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Türkmen Dağı Allah’ın izniyle düşmeyecek, Esed, İran, Rusya, Avrupa ve Amerika amacına ulaşamayacaktır. Türk’ün Gücünü Görecekler! Bu anlamlı buluşma vesilesiyle vatanı, milleti ve bayrağı için toprağa düşmüş tüm şehitleri bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ettiğimi belirterek, hepsinin mekânlarının cennet olmasını, hayattaki gazilere de Allah’tan uzun ve hayırlı ömür niyaz ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, Milli Mücadele’de İLK KURŞUN’U atan, Kara Mehmet Çavuş’ları, Kara Hasan Paşaları ve tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükran duygularımla sizlerin önünde yad ediyorum. Rabbim şu mübarek günlerde milletimizi ve vatanımızı korumak için tüm askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı, tüm güvenlik görevlilerimizi esirgesin, korusun, onların yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehit ailelerimizin önünde, saygı ile eğiliyorum.” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.