STK’lar Samandağ’ın geleceğini konuştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Refik Gümüş’e nezaket ziyaretinde bulundu.

21 Haziran Salı günü Saat 10: 30 da Esnaf ve Sanatkârlar Odası binasın da gerçekleşen ziyarete Berberler ve kuaförler Oda Başkanı Hikmet Tunç, Terziler odası Başkanı Cuma Sahilli, Şoförler odası Başkanı Mustafa Terzi, Bakkallar odası Başkanı Necdet Aslan ile Oda yöneticileri katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir gerçekleştirdiği ziyarette Samandağ’ın iki gündemdeki Belediye hizmet binası ile sebze hali yeri ile ilgili yanı sıra Samandağ’ın birçok sorunu üzerinde samimi çerçevede ele alınarak konuşuldu. Başkan Nehir iki gündem üzerine gerçekleştirdiği ziyarete oda Başkanları ile oda yöneticilerinin sorduğu sorulara olumlu bir yaklaşım gösterdiği dikkat çekti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Yaşanabilir bir kentin oluşması için yüz yıllık bir planlama yapılması gerektiğini altını çizdi. Başkan Nehir konuşmasının devamında bugüne kadar gerçekleştirdiği Samandağ’ın önemli ihtiyaçlarından Başta hastane olmak üzere Sanayi sitesi, sebze hali ile ilgili yapılan çalışmalara değindi. Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantı oda başkanlarının sorularına açık ve yalın bir dille cevapladı.

Başkan Nehir toplantıda yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Bu kentin yaşamına dair ve geleceği ile ilgili kimi kararları alırken bir eksik ve hata olmasın. Eğer bir kusur varsa burada masaya yatırılarak sizlerinizde fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün konuşmak istediğim Yapacağımız yeni Belediye hizmet binası ile sebze halinin yeri. 120 bin Nüfusa hizmet eden bir Belediye olarak personelimizin rahat bir ortamda çalışacağı ve hizmet vereceği bir mekân oluşturmak düşüncesindeyiz. Belediye hizmet binası nerde yapılma lı? Bizde meclisimizde konuştuk, tartıştık. Ancak geçen sürede farklı kayıtların ortaya çıktığını bilmenizi isterim. Bu konuda acaba biz haklı mıyız? Sizler esnafımızın temsilcileri olarak bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bir diğer konuda bu İlçe de yaklaşık 20 – 25 yıl önce bir sebze hali vardı. Çok ciddi istihdamın olduğu, lokantacının, terzinin, berberin vb esnaflarında kendine ekmek kazandığı bir alandı sebze hali. Yeniden böylesine bir konumda bir planlama var. O günden bugüne kadar şartlar çok değişti. Kanunlar değişti. Eğer böyle bir ihtiyaç varsa bu ihtiyaca cevap verebilecek sebze halimi olsun yoksa soğuk su hava depolarımı olsun? Büyükşehir Belediyesinin böyle bir gündemi var. Bu işin muhatapları önümüzdeki günlerde işin muhatapları, üreticiler, kooperatifler, ziraat odası ile bu konuda fikir alışverişinde bulunacağız.

İlçemizde belki bilmediğiniz gelişmeler oluyor. Bir hastane hikâyesi yaklaşık 10 yıldır gündemde. Yıkıldı yıkılacak yenisi yapılacak inanılmaz emek harcadık. Yine işin içinden çıkamadık. Mülkiyet sorununu çözülemedi. Sağlık Bakanlığı da mülkiyet sorunu çözülemeyen bir yerden yeniden bir hastane inşaat kurulmasını uygun görmedi. Öyle olunca Kuşalanı Mahallesinde 15 – 20 dönüm bir arazi üzerinde bir planlama yapıldı. Bize düşen görevlerden biri de hastaneye erişimi kolaylaştırmak.

Sanayi sitesi ile ilgili bir çalışmamız var. Daha öncesinde kurulan sanayi sitesinin tüm ilçenin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını hepimiz biliyoruz. Sanayi sitesinin daha kapsayıcı, uzun süreli bir planlama yapmamız gerekiyor. Tomruksuyu Mahallemizde 100 ile 150 dönüm kadar bir arazi üzerinde kurulması için çalışma içindeyiz. Sanayi Bilim İl üzerinden rıza alınmış. Diğer kurumlardan görüşler geldi. Fakat bir tıkanma söz konusu o da Tarım. Bununla ilgili Sayın Valimizle görüştük. Valimizde ilçemizin sorunlarına vakıf olması nedeniyle de kararı olumluya dönüştürme adına bir çabası var, samimiyeti var. Eğer bu sorun giderilirse sanayi sitesini Tomruksuyu Mahallesinde kurmayı planlıyoruz.

Sebze Halimiz Yeşilköy Mahallesinde kurmayı planlıyoruz. Devlete ait bir arazi üzerinde İmar planlarının geçmişte yapılan bir hatadan dolayı planlama çalışmalarımız devam ediyor. 2. Dönem göreve geldiğimizden beri sebze hali çalışmasını başlatmıştık. Yetkinin Büyükşehir Belediyesinde olması nedeniyle talep ettiğimiz yer Büyükşehir Belediyesine direk tahsis edildi. 20 bin metre kare bir alanda sebze hali yapılmış olacak.

Yaşam alanları belirli merkezler üzerinde kurulur. Eğer Samandağ Merkez ise Mahallelerde Samandağ ile iletişimin kurulacağı bir köprü vazifesini görecek. Böyle bir yaklaşımla planlama yapmamız gerekiyor. Belediye’de Sutaşının sınırlarına giderse dar olan merkezin esnafı kaygı oluşturacak şeklinde bir algı var. Bizim halı hazırda belirlediğimiz 1.000 metrelik bir alan bu da yeterli değil. Bir diğer alternatifte yeni kurulacak Kaymakamlık binasının yanı veya Samandağ’ın girişindeki ışıkların bitişiğindeki yer. Nüfusun ezici çoğunluğu Merkezin dışında yaşıyor dolayısıyla çoğunluğa haksızlık edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin ve herkesin bu konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi önemsiyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.