BAŞKAN SAVAŞ’IN ‘KARDEŞLİK SOFRASI’ BELENLİLERLE BULUŞTU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘Kardeşlik Sofrası’ olarak nitelediği birlik, beraberlik ve bereketi arttıran iftar sofralarını Ramazan ayında hemşehrileri ile buluşturuyor.  

Belen Atatürk Parkı’nda gerçekleşen iftara, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, İskenderun Zabıta Şube Müdürü Ahmet Keskin, çok sayıda muhtar ve vatandaş katılım gösterdi.

 HBB Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde Belen halkına çorba, türlü, pilav, meyve, lokma tatlısı ve hurma ikram edildi. İftar topunun atılmasıyla Belenliler oruçlarını okunan dualar eşliğinde açtı.

HBB ŞEHİR TİYATROSU, NİTELİKLİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİYLE BELENLİLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR GECE YAŞATTI

 Açılan oruçların ardında HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları tarafından sanat mutfağında binbir özenle hazırlanan nitelikli etkinlikler, Belenlilerin beğenisine sunuldu.

HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları, eğlencelerin açılışını Hacivat ile Karagöz gölge oyunu ile yaparak özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Ardından davul eşliğinde Ramazan Ayı’na özel olarak söylenen maniler, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatırken, geleneksel orta oyunundan olan Meddah’ın anlattığı hikâyeler ve izleyicilerle gerçekleştirilen diyaloglar izleyenlerden büyük alkış aldı.

Köçeklerin hareketli ve eğlenceli oyunlarıyla da Ramazan coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar, yerel dilde seyirlik oyunlar ve seyircilerin arasından seçilen kişilerle doğaçlama gelişen ‘Kömeç’ adlı seyirlik oyun sonrasında HBB Şehir Tiyatrosu sanatçılarının yeteneklerine hayran kaldılar. Çocuklara yönelik gerçekleştirilen gölge oyunu sonrasında Hacivat ve Karagöz yeniden sahne alırken, ikilinin aralarında geçen tatlı atışmalar, izleyenlere adeta özlenen eski Ramazan gecelerini yaşattı.

GELENEKSEL ORTA OYUNU, AŞUK İLE MAŞUK VE NASRETTİN HOCA UYARLAMALARI AYAKTA ALKIŞLANDI

Belenliler gecenin ilerleyen saatlerinde, Kavuklu ile Pişekar, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünen HBB Şehir Tiyatrosu’nun yetenekli sanatçılarını ayakta alkışlarken, çocukların sevgilisi Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansla da özellikle miniklerin büyük beğenisini kazandı.

Gerçekleşen etkinliğin ardından Belenli miniklere HBB Şehir Tiyatrolarının başarılı sanatçıları tarafından boyama kitabı hediye edildi.

YÜKSEL: BELEN’E 40 YILDIR GELMEYEN HİZMETLER BAŞKAN SAVAŞ İLE GELDİ

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel etkinliklerde yaptığı konuşmada, “Bu güzel Ramazan gecesinde Belenli hemşehrilerimizle buluşarak ekmeğimizi paylaştık. Bundan iki yıl önce Belen halkına bir söz vermiştik, Belen’i nakış nakış işleyeceğiz demiştik. Belen’e 40 yıldır gelmeyen hizmetler Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile geldi. Altyapı tamamen değişti, temiz su şebekeleri döşendi. Sorunlarımızı en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Belen ilçesini daha da yaşanılası bir kent haline getireceğiz. Ben bu geceyi bizlerle buluşturan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve değerli HBB Şehir Tiyatrosu personellerine çok teşekkür ediyorum. Daha güzel günlerde daha güzel Ramazanlarda buluşmak ümidiyle hepinizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

BELENLİLERDEN, SOSYAL BELEDİYECİLİK İLKESİYLE BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİREN ETKİNLİKLERE İMZA ATAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

HBB Şehir Tiyatrosu’nu sahneye koyduğu muhteşem performansından dolayı ayakta alkışlayan Belenliler, Hatay’ın her köşesinde vatandaşlarını eski Ramazanları aratmayan eğlencelerle ve birlik, beraberlik bilinci aşılayan etkinliklerle buluşturan Başkan Savaş’a teşekkürlerini ilettiler.

RAMAZAN EĞLENCELERİ, 21 HAZİRAN’DA ARSUZ’DA, 22 HAZİRAN’DA ERZİN’DE

HBB Şehir Tiyatrosu, 21 Haziran Salı günü Arsuz- Gözcüler Mahallesi Devlet Demir Yolu karşısında Arsuzlularla, 22 Haziran Çarşamba günü Erzin – Atatürk Caddesi Belediye önünde Erzinlilerle buluşacak.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.