Üni-Sen Üyeleri İftar Yemeğinde Buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Üniversite Çalışanları Sendikası, kuruluşunun ikinci yılında üyelerinin aileleri ile birlikte MKÜ Lokal İşletmelerinde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ramazan ayının manevi ortamında bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Üni-Sen Genel Başkanı Hüseyin Kaplan konuşmasında, “Sendikamızın düzenlemiş olduğu ilk iftar yemeğinde üyeler ve aileleri ile birlikte bir araya gelerek tanışıp kaynaşma fırsatı yakaladık. Ramazan ayının manevi ortamında böylesine güzel bir tablo sergilememiz bizlere geleceğe umutla bakmamıza vesile oldu. Gönül isterdi ki diğer üniversitelerdeki üyelerimizle de hep beraber olup daha geniş katılımlı bir iftar yemeği düzenlemekti. Çok neşeli bir yemek organizasyonu gerçekleştirdik. İlk iftar yemeğimiz olmasına rağmen oldukça keyifli bir organizasyona imza attık.” ifadesini kullandı.

Sendikal çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaplan, “2014 yılında kurulan sendikamız Türkiye’deki diğer üniversitelerle birlikte üye sayımız hızla artmaktadır. Bizler Milli Eğitim camiası adına kurulmuş, bağımsız ve sadece üyelerinin çıkarları için mücadele veren bir sendikayız. Bu konuda hiç endişe taşımıyoruz. Diğer sendikalar gibi her hangi bir siyasi partiye ya da kamu kuruşlarına sırtımızı yaslamıyoruz. Anayasa ve kanunların çizmiş olduğu çerçevede sendikal faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ben inanıyorum ki, bizler diğer sendikalara örnek olacağız. Bugüne kadar faaliyet gösteren sendikalar Milli Eğitim camiası adına kurulmuş ve faaliyet göstermiş olup, üniversite çalışanları sürekli olarak ikinci plana atılmış, sanki onların arka bahçeleri görmeye devam etmişlerdir. Biz Üni-Sen olarak kendi sorunlarımızı sürekli onlara anlatmaktansa kendi adımıza bir sendika kurmuş ve faaliyetlerimize de hızla devam etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Sendikanın önümüzde günlerde uygulayacağı faaliyetler hakkında bilgi veren Kaplan, “Ramazan Bayramı sonunda Temmuz ve Ağustos aylarında diğer üniversitelerde bulunan temsilciliklerimizi ziyaret ederek onların da çalışmalarında yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığını da ziyaret ederek sorunlarımızı anlatarak bu sorunlara çözüm yolları bulmak için ziyaretlerde bulunacağız. Karadeniz Teknik Üniversitesinde gelen talep üzerine son olarak orada da temsilcilik açtık.” diye kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.