MURAT SÖKMENOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde ilk defa Milletvekilliğinden istifa ederek Sine-i Millete dönen Murat Sökmenoğlu, ölümünün 2.yılında mezarı başında anıldı.
Eşi Tülin, oğlu Tarık ve yakınlarının katıldığı anma töreninde, Hatim indirildi, dua edildi. Oğlu Tarık Sökmenoğlu, babalar gününe denk gelen ölüm yılında babasını çok özlediğini belirterek, ‘’o hayatının her döneminde mücadeleyi, çalışmayı seven bir insandı. Prensiplerinden asla vazgeçmezdi. Onu çok özlüyorum’’dedi.


Mustafa Murat Sökmenoğlu kimdir?
1945 yılında İstanbul’da doğdu. Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ile Medine Sökmen’in çocukları. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu. Fransızca ve İngilizce biliyor. THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP Kurucu Üyesi. XVII, XVIII inci Dönem Hatay Milletvekili. 27 Aralık 1989 tarihinde, sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa etti (T.C. Tarihinde ilk ve tek). TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amiri. NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Eski Üyesi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği yaptı. Evli. Tarık ve Tayfur adlı 2 çocuk babasıydı.
Sökmenoğlu 20 Haziran 2014 yılında vefat etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.