Hataylı vekiller Şanverdi ve Yeşildal’a yeni görev

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden iki Hatay milletvekilinin yeni alanlarda görevlendirilmesi vekillerin memleketi Hatay’da sevinçle karşılandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine. Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Şanverdi Kimdir?

Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, 10 Mayıs 1963’te Hatay Reyhanlı’da doğdu. Babasının adı Şayış, annesinin adı Şaile’dir. Tercüman; Şam Üniversitesi Arapça Dil Enstitüsü’nü bitirdi. Libya’nın Tripoli kentinde bir Türk firmasında bölge müdürü olarak çalışma hayatına başladı. Türkiye’ye dönerek serbest ticaret işiyle uğraştı. Ayrıca Reyhanlı’da Tercüme Bürosu açarak, tercümanlık yaptı. Hatay Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Reyhanlı Kaymakamlığı’nda Fahri Protokol Tercümanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde Arapça bilen Şanverdi, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Av. Adem Yeşildal kimdir?

1976 Hatay doğumlu. Avukat; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. AK PARTi Kurucu Merkez ilçe Başkanlığı yaptı. Ardından il Başkanlığı görevini üstlendi. Orta düzeyde Almanca ve Arapça bilen, Yeşildal evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.