“YEREL MARKETLERDE, RAMAZAN AYI BOYUNCA ZAM OLMAYACAK”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Ramazan ayında gıda ürünlerindeki fiyat artışına yönelik açıklamalarda bulundu. Bir önceki yıla göre fiyatların yüzde 24 oranında ucuzladığını belirten Altunbilek; “Vatandaşlarımız rahat olsun. Ramazan ayı yine bereketiyle geldi. Mayıs ayına kıyasla sebze-meyvede son dönemdeki yağışlara rağmen sepetler yüzde 15 daha ucuza doluyor. Yerel zincirlerimizde Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinde artış yaşanmayacak” dedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, Ramazan ayında gıda ürünlerinde fiyatları artıran, spekülatif hareket edenlere geçit vermeyeceklerine değinerek, “Vatandaşlarımız rahat olsun. Türkiye genelindeki 4 bine yakın yerel perakende satış noktamızda Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinde artış yaşanmayacak” diye konuştu.

“MANAV REYONLARINDAKİ İNDİRİM YÜZDE 15’LERE ULAŞTI”

Gıda ürünlerindeki mevcut fiyatları, geçtiğimiz yılın Ramazan ayına kıyasla değerlendiren Altunbilek, “Sebze ve meyve grubunda son dönemdeki yağışlar nedeni ile bir miktar artış yaşandı. Mevsimsel etkilerin ötesinde bir önceki aya göre vatandaşlarımız manav reyonunda sepetlerini yüzde 15 daha ucuza dolduruyor. Bazı ürünlerin fiyatı sabit kalırken, mevsimlik ürünlerde fiyatlar hemen hemen standarda oturdu. Örneğin bölgelere göre değişse de bir önceki ay karpuzun kilosu 1,5 TL iken, bu ay geçen sene Ramazan ayında da olduğu gibi 0,5 kuruşa gerilemiş durumda. Ramazan ayı yine bereketiyle geldi. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda manav fiyatları yüzde 24 ucuzladı” dedi.

Bakliyat ürünlerinde de yerel zincirlerde Ramazan ayı boyunca yerel zincirlerde fiyat artışı yaşanmayacağına dikkat çeken Altunbilek, “Şu an sadece pirinçte bir önceki aya göre yüzde 1-2 arasında bir fiyat artışı söz konusu. Kırmızı mercimekte önümüzdeki günlerde çok az da olsa ucuzlama yaşanabilir. Mahsullerin bol olması sebebiyle bakliyatta fiyat artışı değil, düşüş yaşanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YEREL ZİNCİRLERDE HEDİYE ÇEKİ DAHA ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR”

Ramazan ayı öncesi ve bu hafta hediye çeki ve kumanya satışlarında önemli bir artış yaşandığına değinen TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, “Hediye çeki ve kumanyalar Ramazan ayında hayırseverler için önemli bir yardımlaşma aracı haline geldi. Türkiye genelindeki yerel zincirlerimizde hediye çekleri kumanya paketlerine göre daha çok rağbet gördü. Bunun en büyük nedeni kumanyanın içindeki ürünler kişilerin gerçek ihtiyacı olmayabiliyor. Hediye çekleri ise kişiyi rencide etmediği gibi gerçek ihtiyacı ne ise onu almasını sağlıyor” açıklamasını yaptı.

“SATIŞLARDA YÜZDE 10 ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Perakende sektörü için Ramazan ayının yine canlanma ile başladığına da değinen Altunbilek, satışlarla ilgili şunları kaydetti;

“Mayıs ayına kıyasla 11 Ayın Sultan Ramazan’da yerel zincirlerimizde satışlarımız bölgelere göre değişse de yüzde 15 ila 20 arasında arttı. Bu yükseliş Ramazan ayının ilk günlerinde olmamızdan kaynaklanıyor. İlerleyen günlerde, mayıs ayına kıyasla genel olarak satışlarımızda yüzde 5 ila 10 seviyelerinde artışla tamamlanacaktır.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.