Kuyumculuk Sektörüne kadın eli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Halk Eğitim Merkezinde kuyumculuk teknolojisini öğrenen 30 kadın, 774 saatlik kursun son haftasına geldi. Önümüzdeki hafta sertifikalarını almaya hazırlanan bu kadınlar, isterlerse evlerinde kurabilecekleri atölyede kişiye özel takılar ve tasarımlar yapabilecek, tasarımlarını kuyumcu firmalarına satabilecek.

İskenderun Halk Eğitim Merkezi  (İHEM) bünyesinde ’Mis Kokulu Kadınlar’ projesi kapsamında kuyumculuk teknolojisini öğrenen kadılar kursun sonuna geldi.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan 774 saatlik kursta kadınlar, özel tasarımlar yaparak kuyumculuk sektöründe varlıklarını hissettirdiler. Geçtiğimiz haftalarda İHEM Sergi Salonunda açılan yılsonu sergisinde dikkat çeken ürünleri de kadınlar, kursta üretti.

İskenderun Çıraklık Mesleki Eğitim’in binasında Aralık 2015’de kurs almaya başlayan 30 kadın, kuyumculuk mesleğine adım atmaya hazırlanıyor.

“Kuyumculuk sektörünün kapısını aralayacaklar”

Bu kursta telkâri ve gümüş işlemeyi öğrenen kadınların geleceği olan bir mesleğe el attığını belirten İHEM Kurs Öğretmeni Tuğba Saydam, kursu tamamlayan kadınların, kişiye özel takı tasarımları yapabileceğini, kuyumculuk sektöründe çalışabileceklerini belirtti.

Gümüş, pirinç işlemeciliği ile özel takı tasarımları yapabilecek kursiyerlerin, telkâri işlemeciliği ile ilgili de bilgi ve deneyim kazandıklarını belirten Saydam, “kadınlarımız evlerinde küçük birer atölye kurup özel tasarımlar yapabilir ve aile bütçesine katkı sunabilir” dedi.

İHEM Kurs Öğretmeni Tuğba Saydam, Kadınlarımızın; çerçeve, çay kaşığı, kolyeler, yüzükler, bileklik v.b. ürünler üretebileceklerini, ailelerine ve kendilerine katkı sağlayabileceklerini söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.