YARAYICI: Kılıçdaroğlu provakasyona uğradı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yönelik gerçekleştirilen protestolar ile ilgili değerlendirme yapan CHP Hatay milletvkili Hilmi Yarayıcı, gelişmelerin provakasyon olduğunu söyledi.

CHP Hatay milletvkili Hilmi Yarayıcı, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Son günlerde şehit cenazelerine katılan genel başkanımıza yönelik gerçekleştirilen protestolar provokasyondur ve belli merkezlerden yönetilmektedir. Bu gün Fatih camiinde gerçekleştirilen protestolarda bu provokasyonların bir parçasıdır.

Ülke bu gün adeta kan gölüne dönmüşse sorumluluğu ana muhalefet partisine yüklemek, gerçeği bilinçli bir şekilde çarpıtmaktan başka bir şey değildir. Sorumlu aranıyorsa, 400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün diyenlerde, 7 Haziran seçimlerinden sonra “halk kaosu seçti” değerlendirmesini yapanlarda aramak gerekir.

Türkiye’de son bir yılda sivillerin hedef alındığı 14 bombalı saldırıda 249 sivil yaşamını yitirirken, 1350 kişi de yaralandı. Bu saldırıların hemen hepsi de göz göre göre gerçekleşen saldırılardır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çatışmalı ortamda ise  543 güvenlik görevlisi ve 300 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bütün bu can kayıpları yaşanırken hiçbir önlem alamayan iktidar şehit cenazelerinde provokasyonlar yaratarak suçluluğunu gizleme telaşı içerisindedir. Sıfır olayla devraldıkları iktidarlarının 13. yılında geldiğimiz nokta, ülkenin her yanında hemen her gün gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırılar ve can kayıplarıdır. 13 yıllık iktidarı süresince Kürt sorununu çözemeyen, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürükleyen hükümet, tüm bu can kayıplarının gerçek ve tek sorumlusudur. Bir protesto yapılacaksa bunun muhatabı iktidardan başkası olamaz.

Hükümete seslenmek istiyorum: Herkesin gözü önünde Genel Başkanımıza mermi kovanı atacak cüret, ancak sırtını belli makamlara dayamakla mümkündür. Bunu aydınlatmak sorumluluğunuzdur, görevinizdir. Eğer bu provokasyonu her yönüyle aydınlatmazsanız, hesabını sormazsanız, bunun bedeli ağır olacaktır.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.