Habib-i Neccar, 4’üncü kez anıldı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİ’Nİ ANMA ETKİNLİKLERİNİN FİNALİ, ANTAKYA KAPALI SPOR SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB), Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) ve Hatay İl Müftülüğü işbirliğiyle, ilimizin büyük manevi değerlerinden biri olan Habib-i Neccar Hazretleri’ni anma etkinliklerinin kapanış programı Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Büyük bir katılımla ve ismine layık etkinliklerle anılan manevi değerimiz Habib-i Neccar’ın anma etkinliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.

Bu anma etkinliğinin kapanış programına, HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Derviş Kezat, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, İlahi Sanatçısı Ömer Karaoğlu, ve Hatay’daki vatandaşlar katılım gösterdi.

 

 

KARSLI: HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİ, GEREK YAŞANTISIYLA GEREK O DÖNEM İÇERİSİNDE KURAN-I KERİM’DE ANLATILDIĞI ŞEKLİYLE İNSANLARA HEP REHBERLİK YAPMIŞTIR

 

Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Karslı yaptığı açıklamada, “Habib-i Neccar Hazretleri yaşantısıyla, gerek o dönem içerisinde gerekse daha sonraki dönemlerde Kuran-ı Kerim’de anlatıldığı şekliyle insanlara hep rehberlik yapmıştır. Bizlerin görevi de Habib-i Neccar Hazretleri’nin bu felsefesini insanlar ile paylaşmaktır. Habib-i Neccar Hazretleri’nin mücadelesini, Antakya’ya olan sevgisini, dini ve kültürel miras olarak değerlere sahip çıkılması gerektiğini tüm insanlara ve dünyaya daha iyi anlatmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

 

KARAOĞLU’NUN SESLENDİRDİĞİ İLAHİLER, HATAYLILARA HABİB-İ NECCAR’IN MANEVİYATINI YAŞATTI

 

Anma etkinliklerinin kapanış programında İlahi Sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun seslendirdiği ilahilerle, Hataylılara Habib-i Neccar’ın Kuran-ı Kerim’de bahsedilen maneviyatını duygulara yansıtan özel anlar yaşattı.

 

Programın sonunda HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Derviş Kezat, Habib-i Neccar Hazretlerini anma etkinliğine katkılarından dolayı Prof. Dr. Karslı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.