200 Suriyeli Çocuk Kadir Has Üniversitesinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü koridorları geçtiğimiz günlerde çocuk sesleriyle yankılandı. Suriye İç Savaşı mağduru 200 kadar mülteci çocuk, anneleriyle birlikte Kadir Has Üniversitesi’ni ziyaret etti.

“SİZLER BİRÇOK KARDEŞİNİZDEN ŞANSLISINIZ”

Cinema for Peace Foundation ve Global Citizen işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Suriyeli mülteci çocuklar Kadir Has Üniversitesi’ni ve Rezan Has Müzesi’ni gezerek üniversite hakkında bilgi aldı. Daha sonra sinema salonuna geçilen organizasyon kapsamında Türkiye’ye gelen ünlü Hintli avukat ve çocuk hakları savunucusu Kailash Satyarthi, çocuklara yönelik kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Sizler dünya üzerindeki birçok kardeşinize göre daha şanslısınız” diyen Satyarthi, “Sizler bugün ülkenizden, memleketlerinizden uzaktasınız belki ama, en azından kalacak bir eviniz, sizleri seven, koruyup kollayan anne ve babalarınız var ve çocukluğunuzu yaşayabiliyorsunuz. Halbuki dünyanın birçok yerinde birçok yaşıtınız ve kardeşiniz, ağır şartlar altında yaşıyor, çalışıyor, anne ve babalarını kaybediyor, hatta ölüyor. Sizler için de gerek Türkiye’de gerekse başka ülkelerde, yaşam, eğitim, sağlık ve gıda gibi alanlarda şartların iyileşmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BOL BOL “SELFIE” ÇEKTİLER

Konuşmasının sonunda Suriyeli mülteci çocuklarla adeta kocaman bir yumak haline gelerek bol bol “selfie” çeken Satyarthi’nin konuşmasının ardından çocuklar, “Shaun The Sheep” adlı animasyon filmi seyrettiler. Çocuklar ve aileleri ertesi gün yine Kadir Has Üniversitesi Büyük Salon’da gösterilen “The Great Wall” adlı film gösterimine katılarak hayatları boyunca unutamayacakları iki gün geçirmiş oldular.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.