Habib-i Neccar Anma Etkinlikleri başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB), Hatay Valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) ile işbirliği halinde düzenlediği ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleşen Habib-i Neccar Hazretlerini Anma Etkinlikleri, 27 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Antakya Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla başladı.

Saygı duruşu yapılması ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan etkinlikte, Nakip Camii’nin imamı Musa Esatoğlu, Kuran-ı Kerim tilaveti ile gönülleri fethetti.

kavillioğlu

KAVİLLİOĞLU: HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİ, İYİLİĞİN VE GÜZELLİĞİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Habib-i Neccar Hazretleri deyince akla sadakat, canını hiçe sayma, cömertlik, davası uğruna canını seve seve vermek gelir. Dolayısıyla bizler koşanlardan mıyız, oturanlardan mıyız, isyan edenlerden miyiz yoksa Habib-i Neccar Hazretleri misali yerinde duramayıp hakkı hakikati hep söyleyenlerden miyiz? İşte bu yüzden Habib-i Neccar Hazretleri iyiliğin ve güzelliğin sembolü olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

lütfü savaş-habib-ineccar-anma (3)

BAŞKAN SAVAŞ: ANMA ETKİNLİĞİMİZ, İNŞALLAH 5- 6 YIL İÇERİSİNDE TÜRKİYE ÇAPINDA BİR ORGANİZASYONA DÖNÜŞECEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da yaptığı konuşmada, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlemekten onur duyduğumuz Habib-i Neccar Hazretleri’ni anma etkinliklerini, Hatay Valiliğimizin, diyanet işlerimizin, üniversitemizin ve müftülüğümüzün ve halkımızın sahiplenmelerinden ötürü hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik 5- 6 yıl içerisinde Türkiye çapında bir organizasyona dönüşecek. Tabi ki biz ebediyete intikal etmiş gerek coğrafyamızda gerekse dünyada saygı duyduğumuz bu ve bunun gibi manevi şahsiyetleri saygıyla anıyoruz. Habib-i Neccar, putperestliğin hâkim olduğu bu coğrafyada Hristiyanlığı yaymak için gelen elçileri sahiplenen, onlar adına ölümü göze alan ve şehit olarak Kuran-ı Kerim’deki ayetlerde adı geçen, daha sonra İslamiyetle tanışan halkımızın Anadolu’daki ilk camiye adı verilen manevi bir şahsiyet. Bu da demek oluyor ki, insanımız inancımızdan önceki bütün hak olan dinlere sahip çıktığı gibi bu hak dinine sahip çıkan insanlara da değer vermiştir. Biz de bu değeri burada birlikte paylaştığımız için mutluyuz” ifadeleriyle maneviyatı yüksek mübarek gün ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

ercan-topaca

VALİ TOPACA: HABİB- İ NECCAR’IN FİKİRLERİNE, SAMİMİYETİNE VE CESARETİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Hatay Valisi Ercan Topaca ise Hatay’ın manevi değerlerinden biri olan Habib-i Neccar Hazretlerinin anma etkinliklerinin dördüncüsünün gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Onun kalbimizde ruhumuzda olması yetmez onun fikirlerine, samimiyetine ve cesaretine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Habibi- i Neccar, kendi döneminde cereyan eden bir haksızlığa hiç korkmadan müdahale etmiş, insanlara doğruyu göstermeye çalışmış, inandığı değerleri savunmuştur. Birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çocuklarımıza, gençlerimize bir pusula niteliği taşıyan inandığı değerleri onlara aktarırsak onların sağa sola savrulmadan sapasağlam değerlerine bağlı bireyler olmalarını sağlarız. Lütfü Bey’in Antakya Belediye Başkanlığı döneminde başlayan bu etkinlik, şimdi üniversitemizin ve diyanetin katkılarıyla daha büyük kitlelere ulaşmakta. Bizler de bu organizasyona destek vermekten mutluyuz” diyerek etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KARSLI: HABİB-İ NECCAR’IN GÜNDEME GETİRDİĞİ DEĞERLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Son olarak söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı,  “Değerlerin alt üst edildiği güçlünün haklı kabul edildiği bir dünyada Habib-i Neccar’ın gündeme getirdiği değerlere çok ihtiyacımız vardır. İman, sadece vicdani bir mesele değildir. İman, hayata yansır, toplumsal sorumluluk sergiler. Tıpkı Habib-i Neccar Hazretleri gibi. O isteseydi o gelen elçilerin çağrılarına uyar kenara çekilebilirdi. Hayatı pahasına hak ve adalete sahip çıkarak yaşadı. Ben burada bulunan katılımcılara teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.