Gençlerden Atatürk’ün evine çıkartma

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, bünyesindeki 30 genç, ülkemizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla Adana ve Mersin ve Tarsus’a gezi düzenledi.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği tarafından, düzenlenen gezide Tarsus şelalesi Hasan Keyf, Tarsus Hayvanat Bahçesi, Mersin Atatürk Evi ve Müzesi’ni gezdiler.

Mersin’in ünlü et dürümünü nezih bir lokantada tantuni yiyen gençler, gezide Akdeniz Bölgesinin turistik yerlerini tanıma, gezip, görme fırsatı yakaladılar.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, düzenlenen gezinin amacına ulaştığını belirterek “Daha önceki yıllarda düzenledikleri gezilere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu dernek yöneticileri, üyeleri ve gençlerimizle bir kez daha yaşadık” dedi.

Gençlerin mutluluğuna ve heyecanına ortak olmanın gururunu da yaşadıklarını ifade eden

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Çakmaklı, MERSİN ATATÜRK EVİ’ ni şöyle anlattı: 

Çocuklarımızın ve gençlerimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e geldiğinde kaldığı evi ziyaret emek bizleri mutlu etti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Atatürk Akdeniz’in bu güzel kenti ve ticaret merkezi Mersin’i sekiz kez ziyaret Etmiş ve bu evde konakladığını öğrendik. Sevgili Atamız ve eşi Latife Hanım 20 Ocak-2 Şubat 1925 tarihleri arasında kaldığı bu evin bugün müze olarak değerlendirilmesi bizleri mutu etti. Konağın hikâyesini öğrendik. Konağın bir bölümünün Mersin Deniz Ticaret Odası, yanındaki oturma odası Ticaret ve Sanayi Odası, diğer odalar ise Kültür Bakanlığı tarafından düzenlendiğini öğrendiler. Müzedeki halı, şamdan, saat, lamba, şekerlik, fincan, semaver, sini, örtü ve çevre gibi etnoğrafik değere sahip objelerin v.b. ev eşyaları Sivas, Tokat, Konya, Ankara Etnoğrafya müzelerinden sağlandığını öğrenen gençlerimiz yakın tarihimizi ve Atatürk’ü bir kez daha anladılar” dedi. 

received_10209853353034443

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs desteği ile düzenlenen geziye adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever de destek sundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.