Published on:  /   Yorum yapılmamış

ahilik hbb (1)

Halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan,  onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olan Ahilik Kültürünün içinde bulunduğumuz hafta içerisinde gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) yetkilileri, Dörtyol Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi  bir araya geldi.

ESNAFA VE ESNAF TEMSİLCİLERİNE GERÇEKLEŞTİRİLEN ZİYARETLER MUTLU ETTİ

HBB Dörtyol, Erzin ve Payas ilçeleri Koordinatörü Tansel Demirel, Ahiliğin günümüz temsilcileri olarak kabul edilen esnaf oda ve temsilcileriyle bir araya geldiği buluşmada, ilk ziyaretini Dörtyol Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı ve Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün’e gerçekleştirerek çiçek takdim etti.

Daha sonra Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi’ne geçen Demirel, burada Kooperatif Başkanı Şehri Macit ile bir görüşme gerçekleştirdi.

DÖRTYOL’DA YILIN ESNAFI SEÇİLEN 79 YAŞINDAKİ EMEKTAR ARIKAN’A DUYGULANDIRAN ZİYARET

HBB, Dörtyol Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dörtyol Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin ortak kararlarıyla yılın esnafı seçilen 79 yaşındaki tornacı Bahri Arıkan ziyaret edilerek Ahilik Haftası kutlandı.

Şahsi atölyesinde ziyaret edilen esnaf Arıkan, takdim edilen çiçekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dörtyol’da 71 yıldır sanayi esnafı alarak çalışıyorum. Daha önce de çeşitli plaketler ve takdir belgeleri aldım. Hepsinden büyük mutluluk duydum. Ama sizlerin bir araya gelip birlik ve bütünlük içerisinde yaptığınız ziyaret beni çok sevindirdi. Özellikle Ali Gün oğlum benim yanımda çıraklık yaptı. Bugün onları böyle başarılı ve iyi yerlerde görmek bizim en büyük mükâfatımız. 8 yaşında at arabası imalatı yapan bir atölyede çırak olarak çalışmaya başladım ve 71 yıllık meslek hayatımda çok sayıda usta yetiştirdim. Bunların hepsi işyeri sahibi oldu. Bir ömrü doldurdum ama cebimi dolduramadım” ifadelerini kullandı.

MACİT: BAHRİ AĞABEYİMİZ, MESLEKİ AHLAK KURALLARINI SÖZLÜ OLARAK HEPİMİZE NAKŞETMİŞTİR

Dörtyol Küçük Sanayi esnafı arasında emektar Arıkan’ın ayrıcalıklı ve saygın bir yeri olduğuna değinen Kooperatif Başkanı Macit ise yaptığı açıklamada, “Bizler her ne kadar sanayi sitesinin yönetimini üstlenmiş olsak da Bahri ağabeyimiz bizlerin başında bir büyüğümüz olarak her zaman yol gösterici olmuştur. Fikirleriyle ve önerileriyle bizleri her zaman en doğru olanı yapmaya yönlendirmiş, mesleki ahlak kurallarını sözlü olarak hepimize nakşetmiştir” dedi.

DEMİREL: BAŞKANIMIZIN ESNAFA YARDIMCI OLMAMIZ KONUSUNDA TALİMATI VAR

HBB Dörtyol Erzin ve Payas Koordinatörü Demirel de günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada, “Ahilik Kültürünün yaşaması ve yaşatılmasına inanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selam ve sevgilerini esnafımıza ilettik. Bizlerin görevi sizlerin istekleri ve taleplerinizi başkanımıza ulaştırmak ve onun vereceği direktifler doğrultusunda Küçük Sanayi Sitesi için yapılması gerekenleri  her zaman yapmaktır” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından esnaf ile birlikte Erzin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Servet Canatar ile Payas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Oguz’a ziyaretler gerçekleştirilerek, esnaf temsilcilerinin Ahilik Haftası kutlandı.

 

ahilik hbb (2)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.