Belenli Başarılı Öğrencilere Çanakkale gezisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Let’s Save Our Children (Haydi Çocuklarımızı Koruyalım) projesi kapsamında, çeşitli alanlarda başarı gösteren öğrencilerimizle 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bursa, Çanakkale ve Konya İllerine tanıtım ve kültürel amaçlı gezi düzenlendi.

Gezi, 84 öğrenci ve 6 sorumlu öğretmenden sorumluluğunda yapıldı. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görme ve tanıma fırsatı yaratılması amaçlanan gezide; ilk durak Bursa’da Osman Gazi, Orhan Gazi ve Emir Sultan Türbeleri ile Koza Han, Ulu Cami, Yeşil Cami oldu.

İkinci günde; Gelibolu Yarımadasının rehber eşliğinde gezilerek Çanakkale Savaşı hakkında  bilgiler edinildiğini, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gezildi.

çanakkalegezisibelen

Gezinin üçüncü gününde ise; Akşehir’de Gülmece Parkı, Nasreddin Hoca Türbesi, Mevlana Müzesi ziyaretleri yapıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.