Uğur Fırat: “Ahilik Esnafların Kardeşliğidir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Başkan vekili, İskenderun Esnaf Odaları başkanı, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Mega Radyo’da Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Panorama’ programının canlı yayın konuğu oldu. Esnafların sorunları ve gündeme dair konuların da konuşulduğu, yaklaşık bir saat süren keyifli söyleşi sırasında Uğur Fırat, 23 – 25 Mayıs‘ta kutlanacak olan ‘Ahilik Haftası’ kutlama programı ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Uğur Fırat, 23 Mayıs tarihinde başlayacak olan Ahilik haftasında İskenderun halkına ve esnafına yaraşır bir bayram yaşatacaklarını kaydetti. Ahilik kültürünün, Türk kültürünün özünden gelen bir gelenek olduğunu söyleyen Başkan Fırat, Ahilik kültürünün esnafların kardeşliğini ön planda tutmanın yanı sıra geçmişte yaşanmış, günümüzde yaşanan ve gelecekte de yaşatılması gereken gerçek bir yaşam disiplini olduğunu kaydetti.

İskenderun esnafına yaraşır bir kardeşlik bayramı havasında esnaf geleneği bilincini hatırlatmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Uğur Fırat, kutlama programıyla ilgili bilgileri Mega Radyo mikrofonlarından dinleyenlerle paylaştı. Uğur Fırat program hakkında şu bilgileri verdi: “24 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Büyük Çarşı İşhanı önünde toplanacağız. Buradan mehter takımı eşliğinde ellerimizde Türk bayrakları ile Atatürk Anıt alanına kadar yürüyerek halkımızı selamlayacağız. Anıt alanında mehteran konseri, halk oyunları gösterileri, konuşmalar ve plaket törenimiz olacak. Bunun yanı sıra yine Anıt alanında kurulacak stantlarda halkımıza ahi pilavı, künefe ve çeşitli ikramlarımız olacak. Bu etkinlikleri düzenlerken amacımız, esnaf ve halkımızı bütünleştirerek, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesini sağlamaktır. 24 Mayıs’da gerçekleştireceğimiz etkinliklere halkımızı bekliyoruz” dedi.

Mega Radyo FM bandı 97.7 frekansında yayın internet ortamından da Radyo Mega’da canlı olarak yayınlanan program sırasında Semir Yazıcı’nın sorularını içtenlikle yanıtlayan Uğur Fırat, Ülkedeki terör ve sınır komşumuzdaki savaş nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını, ama bu olumsuzlukların elbet bir gün sona ereceğini, Ülkemizde ve komşularımızda en kısa zamanda barış ve kardeşlik ikliminin hakim olacağını umduklarını belirterek şöyle devam etti; “Bizler her zaman esnafımızın yanındayız. Halkımız ile birlikte seçilmiş ve atanmış yerel yöneticilerimiz de esnafımızın yanında yer almalıdır. Bu kadar işsiz varken, esnaf siftahsız kepenk kapatırken, birileri gelip sosyete pazarı ya da AVM adı altında kent ekonomisini sömüren oluşumlara meydan veriyor. Yazıktır, bu kente ve bu kentin esnafına zarar verecek oluşumlara izin vermeyelim, esnafımızı yok etmeyelim. Aksine kentimizin, mahallemizin esnafına hep birlikte sahip çıkalım, Esnafımızı yaşatalım, destekleyelim. Unutmayalım ki geleneklerimizde mahallemizin esnafı aynı zamanda evimizi, çocuklarımızı, eşyamızı emanet edebildiğimiz, güvendiğimiz komşularımızdır”.

Program sonunda Başkan Fırat,  Esnafların ve halkımızın Ahilik Haftasını kutlayarak, dinleyenleri etkinliklere davet etti ve esnaflarımıza hayırlı işler temennisinde bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.