“19 Mayıs Ulusal Bağımsızlığımızın İlk Adımıdır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, ülkemizin bağımsızlığıyla sonuçlanan zaferin ilk adımını yayımladığı mesajla kutladı. Başkan savaş yayımladığı mesajda, “Kurtuluş Savaşımızın Büyük Önderi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığı, Samsun’a çıkışının 97.nci yıl dönümünü kutladığımız bugün, ‘Türk Ulusunun Gençlerine’ bayram olarak armağan edilerek, geleceğin emanet edildiği gençlere verilen değerin bir göstergesi olması itibariyle önemlidir.

“19 MAYIS; YENİLMİŞ, ZEDELENMİŞ, YORGUN VE FAKİR DÜŞMÜŞ BİR HALKIN VATANINI SAHİPLENEREK, GELECEĞİNİ YENİDEN KURMAYA GİRİŞTİĞİ GÜNDÜR”

19 Mayıs 1919 tarihi, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği bir gündür. Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta meşalesi her türlü olumsuzluğa rağmen yakılan mücadelenin eseridir.

“19 MAYIS İLE BAŞLAYAN MÜCADELEYİ VE KAHRAMANLARINI KÜÇÜMSEME GAYRETİ İÇİNDE OLANLARIN VARLIĞI ÇOK ACIDIR”

Bugün bu mücadelenin hangi koşullarda verildiğinden haberdar olmayanların, bu mücadeleyi verenleri ve bu mücadelenin kahramanlarını küçümseme gayreti içinde olmaları çok acıdır. Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti gençlerimize emanettir.

“BU DEĞERLİ EMANETİ YAŞATMAK VE SONSUZA KADAR KORUMAK, GENÇLERİMİZİN EN BAŞTA GELEN GÖREV VE SORUMLULUĞUDUR”

Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere hemşehrilerimin ve ülkemin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.