Aymen: Güney Afrika ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmalı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MERSİN’de bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bület Aymen, Güney Afrika Cumhuriyeti ile ticarette son iki yıldır düşüş gözlemlendiğini, bunu aşmanın yolunun Serbest Ticaret Antlaşması’nın imzalanmasından geçtiğini söyledi.
bulent aymen

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara  Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen’i makamında ziyaret etti. Büyükelçi Malefane, Mersin ile var olan işbirliğini geliştirmek istediklerinin belirterek, “Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika’da yatırımları var. Bunları geliştirmemiz gerekiyor. Mersinli işadamlarını en kısa zamanda Güney Afrika’da ağırlamak istiyoruz. Bizde Güney Afrikalı işadamlarını Mersin’e getirme konusunda çalışma yapıyoruz, yapacağız” dedi.
Başkan Aymen ise şunları söyledi: “Güney Afrika ile ticaretimizde hem Türkiye genelinde, hem de bölgesel olarak son iki senedir düşüşler gözlemleniyor. Bunu aşmanın yolu Türkiye-Güney Afrika Cumhuriyeti Serbest Ticaret Antlaşması’nın bir an önce imzalanmasından geçiyor. Bu konuda Güney Afrika Cumhuriyeti’nin bir direnci söz konusu, bunun kırılarak anlaşmanın imzalanması her iki ülke ticaretini çok olumlu noktalara taşıyacaktır. İki ülke ticareti geliştirmenin en önemli çözümü budur, Sayın Büyükelçi’nin bu ziyareti ile attığı adım da çok kıymetlidir.”

bulentaymen

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.