Sosoyal Güvenlik özgürlüğün teminatıdır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 “SOSYAL GÜVENLİK, BİREYİN BAŞKALARINA MUHTAÇ OLMADAN YAŞAMINI SÜRDÜREBİLMESİNİN VE KİŞİSEL ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR”

Başkan Savaş mesajında, “Toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 16 Mayıs itibariyle başlayan hafta “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin ve kişisel özgürlüğünün teminatıdır. Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de kaliteli, sürdürülebilir ve insan odaklı bir sosyal güvenlik sisteminin işler halde olmasıdır.

“TOPLUMUN NEREDEYSE TAMAMINI YAKINDAN İLGİLENDİREN SGK’YE TÜM KİŞİ VE KURUMLARIN SAHİP ÇIKMASI GEREKMEKTEDİR”

Kurulduğu günden bugüne dek sosyal güvenlik alanında hizmet alanlarının ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ilke edinmiş, iş ve işlemlerinde kanunlara ve kalite standartlarına uygun olarak hizmet veren, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) saygın bir kurumdur. Toplumun neredeyse tamamını yakından ilgilendiriyor olması nedeniyle bu kuruma tüm kişi ve kurumlar tarafından sahip çıkılması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, Sosyal Güvenlik Haftası’nın ilimizin ve ülkemizin tüm kesimleri ile özellikle işçi ve işverenlerimiz için kutlu olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.