Talesemi genetik bir hastalıktır, bilinçlenmek gerekli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sağlık İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, sağlık personeli ve hastalar ile yakınlarının katıldığı etkinlikte Özel Yükseliş Koleji öğrencileri, Şef Makbule Arı yönetiminde koro halinde şarkılar seslendirdi, müzik eşliğinde de davetlilerle sağlıkçılar birlikte eğlenceli saatler yaşadılar.

Güvercinli’ park olarak da bilinen 4 No’lu Belediye Sosyal tesisindeki etkinlikte Palyaçolar minik çocuklarla birlikte oyun oynayarak onları mutlu etmeye çalıştı. Talaseminin çok önemli ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu dile getiren İskenderun Toplum Sağlığı merkezi Doktoru Volkan Yeter “Talesemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Dünya Talasimi haftası olması nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İskenderun ve Arsuz bölgesinde bulunan talasemi hastalarımızla birlikte olmak ve onlarla kafa dağıtmak için burada bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

talesemi-isk (1)

Kanser Araştırma Eğitim Merkezi (KETEM) hekimleri, Toplum Sağlığı Merkezleri hekimlerinin de katıldığı etkinlik de konuşan Dr. Yeter “Evlenecek çiftler önce kan testi vermeleri gerekiyor, eğer hastalık veya taşıyıcı özelliği varsa hemen tedavisine başlanmalı, bu konuda çalışmalarımızı daha da sıklaştıracağız” dedi.

Etkinlik boyunca taleseminin genetik bir hastalık olması nedeniyle ailelerin ve gençlerin bilinçli olmasına vurgu yapıldı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.