Etnik ve dinsel parçalanmanın tuzağı “Yeni Anayasa”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 8 Mayıs Pazar günü Hatay Meclis Kültür Salonu’nda ‘Anayasa Tuzağı’na Hayır’ adlı kapsamlı bir panel düzenledi.

 

Panelistler Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Galatasaray Üniversitesi Anayasa Profesörü Necmi Yüzbaşıoğlu’nun konuya hakim sunumlarıyla gerçekleşen ve Hataylıların büyük ilgi gösterdiği panele, Doç. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran, ADD Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Dr. Levent Güngör katılım gösterdi.

 ADD ANAYASA PAEL

PANELDE, ETNİK VE DİNSEL PARÇALANMANIN “ANAYASA TUZAĞI” İLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN HEDEFLENDİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Etnik ve dinsel parçalanmanın “Anayasa Tuzağı” ile şu anki iktidar tarafından gerçekleştirilmesinin hedeflendiğine vurgu yapılan panelde, Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacı olmadığı ve bugünkü siyaset kurumunun yeni bir anayasa yapma ehliyeti ile yetkisi olmadığı halde anayasa çalışmalarının sürdürülmesinin son derece vahim olduğu kaydedildi.

 ADD ANAYASA (1)

KANADOĞLU: CUMHURİYET’İN KAZANIMLARI İLE KÜRSÜYE ÇIKANLARIN; CUMHURİYETE REKLAM ARASI, 90 YILLIK ENKAZ DİYECEK KADAR İHANET İÇİNDE OLDUKLARI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

 

Bölgemizde “Başkanlık Sistemi” adı altında yeni bir devlet kurmak amacıyla halkımızı kandırmaya çalışılan sistem değişikliğinin altının çizildiği panelde konuşan Kanadoğlu, “Bugünlerde ne acıdır ki Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanıp, Cumhuriyet’in getirdiği özgürlük sayesinde kürsülerde konuşanların Cumhuriyet’e reklam arası, 90 yıllık enkaz diyecek kadar ihanet içinde oldukları günlerden geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin laik, demokratik yapısını ve Cumhuriyet’i yıllardır yıkmaya çalışanlar, bunun için paralı asker ve piyon olmuş olanlar, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve bir taş koymak bir yana duvarlarını balyozlarla tahrip etmeye çalışanların, ben gidersem devlet yıkılır diyecek kadar şuurunu kaybettiği günlerden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR: CUMHURİYET’E VE KURUCUMUZ, KURTARICIMIZ ATATÜRK’E SALDIRMANIN TERFİ VE ÖDÜL ALDIRDIĞI NANKÖR, GAFLET, DALALET VE İHANET DOLU GÜNLER YAŞIYORUZ

 ADD ANAYASA (2)

Vatandaşlarımızın kalabalık yerlere gitmekten çekinir halde olduklarını belirten Güngör, “Korku, sinme, susma, çekinme, geri durma hepimizin hayat felsefesi olmaya başlamış halde yaşamaya çalışıyoruz. Son yıllarda legal hale getirilen sözde İslam ehli kimi vakıf, dernek ve cemaatlerin taciz, tecavüz ve akıl almaz yolsuzluklarla anılır olduğu günlerde, ülkemizin laik yapısının ne denli önemli olduğunu her geçen gün tekrar tekrar görür durumdayız. Ne yazık ki vatana, millete ihanet etmekte yarışılır olmuş, Cumhuriyet’e ve kurucumuz, kurtarıcımız Atatürk’e saldırmanın terfi ve ödül aldırdığı nankör, gaflet, dalalet ve ihanet dolu günler yaşıyoruz” dedi.

YÜZBAŞIOĞLU: ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLME, TÜRKLÜĞÜN, CUMHURİYETİN BİTİRİLME ÇABASINA ADD OLARAK KANMAYACAĞIZ

Halkımızın her gün şehit haberleri ile sıkıntılı yaşadığı şu kara günlerde ülkemizin hiçbir sorunu yokmuş gibi siyasal iktidarın tek derdinin Başkanlık olduğunun altını çizen Yüzbaşıoğlu, sanki 14 yıldır iktidarda olan kendileri değil ve yaptıkları işlerine karışanlar varmış gibi “Yıllardır ülkeyi yönetenlerin hedefi anayasanın değiştirilmesi olmuştur. Anayasanın değiştirilme, Türklüğün, Cumhuriyetin bitirilme çabasına karşı; Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ülke çapında bu tuzağa karşı başlattığımız hamlenin önemli adımını Hatay’da bugün sizlerle birlikte atacağız. İçinde Türk Milletinin bulunmayacağı, laik demokratik Cumhuriyet rejiminin ortadan kaldırılacağı, ülkemizi böleceği ve bilinmez bir dikta yönetimi getireceği anlaşılan bu anayasa tuzağına kanmayacağımızı belirtiyoruz. Bu anlamda Hatay’da daha nice paneller gerçekleştirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Türk Milleti’nin olarak emperyalizmin ve milliyetçiliği ayakları altına almış siyasal iktidarın dayattığı anayasaya geçit vermeyeceğine vurgu yapılan panel, “Bu cehennem de bu cennet de bizim. Umutsuz değiliz, birlikte çalışıp, mücadele ederek ülkemizi bu karanlıklardan el birliğiyle kurtaracağız, katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz” şeklinde noktalandı.

Doç. Dr. Nazan Savaş, panele katkılarından dolayı Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu’na teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etmesiyle panel son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.