MKÜ’den mezun geleceğin sanatçılarından sergi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği 4. Sınıflar öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren danışmanlığında Mezuniyet Resim Sergisini Primemall Antakya AVM’de açtı. Sergide 24 öğrencinin çalışması yer aldı.

DSCF4027

Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün 1993-1994 yılından bu yana eğitim-öğretim etkinliğini sürdürmekte olduğunu ifade etti.

mku-a-eren-sergi (5)

Eren, “Ülkenin gereksinim ve koşullarıyla uyumlu, ulusal ve  uluslararası düzeyde tanımlanabilen bir sanat eğitimi hedefleyerek öğrencilerin özgür, özgün ve yaratıcı anlatım olanaklarıyla kendilerini tanımlayıp ifade edebilecekleri bir anlayışla eğitim verdiklerini”  vurguladı.

abdurrag-hman eren - omku-a-eren-sergi (8)

Yrd. Doç. Dr.  Eren “İnsanların duygularını, düşüncelerini ve olayları beceri ve düş gücü kurarak ifade etme araçlarından biri olan resim, diğer sanat dalları gibi tarih boyunca var olmuştur. Sanatçı yaratıcı kişiliğini, üslubu ve özgünlüğü ile birleştirdiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıkları olmaktadır.” dedi.

mku-a-eren-sergi (7)

Sanat’ın insana yaratıcılık gücü verdiğini ve onu mutluluğa ulaştıdığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eren “İnsan, yeryüzünde, ruhunda sanatın heyecanını, ürpertisini duyan, sanat eserini yaratabilen tek canlıdır.” şeklinde konuştu.

mku-a-eren-sergi (6)

Çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaşın katılımıyla açılan sergi 12 Mayıs tarihine kadar Primemall Antakya AVM Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.