İSTE’de 1. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ BAŞLADI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TEKNOVERSİTE” vizyonu ile yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) düzenlediği “1. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ” başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından yan flüt dinletisi ile başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) “1. Teknoversite Günleri”  başlama ve sunuş toplantısında, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek, üç gün sürecek “1. Teknoversite Günleri” kapsamında planlanan etkinliklerin her birinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Dereli; “Teknoversite vizyonumuzu ortaya koyduk. Bu bir manifestodur. Bu bizim orijinal fikrimiz ve doktrinimizdir. Şimdi bu vizyonu gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk. Herkes soruyor? Teknoversite ne demek diyor. Teknoversite, Endüstri 4.0’a eklemlenen ve temellerini ilke edinen bir üniversite demek. Biz Endüstri 4.0’a adanan farklı bir üniversite olmak istiyoruz. Bu konuda ihtisaslaşacağız. Biz, inovatörler ve teknovatörler yetiştirmek istiyoruz. Yolun belki çok başındayız. İşte bugün yolun başında TEKNOVERSİTE GÜNLERİ şemsiyesi altında çok güzel, dolu dolu bir program hazırladık. Endüstri 4.0 anlatılacak, 3 boyutlu yazıcılar anlatılacak, Sayın Hatay Valimiz Ercan Topaca ‘yerel kalkınma’ üzerine bir konuşma yapacak, çevre illerden misafir rektörlerimiz gelecekler, kalkınma ajanslarının genel sekreterleri gelecekler, Bilim Sanayi Teknoloji Genel Müdürümüz gelecekler, Ar-Ge reform paketini açıklayacaklar, güncel bilgiler verecekler. Tabii, burada sosyal etkinliklerimiz de olacak. Bilimsel, teknolojik yarışmalar olacak. Robotik çalışmalar sergilenecek. Projelerimiz var, müzik dinletilerimiz var. Kariyer Günleri’ni de programımıza entegre ettik. Firmalarımız ve sanayicilerimiz, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle buluşma fırsatı bulabilecekler. Kısacası dolu dolu bir program hazırladık. Ve, TEKNOVERSİTE olma yolunda önemli bir adım atıyoruz. Teknoloji’nin ön planda olduğu ve konuşulduğu bir program hazırladık. Bugün burada, bir süredir kuluçkada olan bazı çalışmalarımızı da ilk kez sunma fırsatı buluyoruz. Bugün size Kurumsal Kimlik Kılavuzu’muzu ilk kez sunacağız” şeklinde konuştu.

turkay dereli

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kurumsal Kimlik Kılavuzu hakkında bilgiler vererek sunum yapan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, başarıya ancak herkesin katılımı ve desteği ile ulaşabileceklerinin farkında olduklarının altını çizerek, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasına, gelişmesine ve tanıtımına katkıda bulunan herkese müteşekkir olduklarını belirtti.

Ardından, “Teknoversite Günleri” için hazırlanan stantların açılışı sembolik bir kurdele kesimi ile yapıldı. Stantların gezilmesinin ardından, etkinliğe Onat Totuk’un “Endüstri 4.0 ve 3 boyutlu yazıcılar” konulu konferansı ile devam edildi.  Resmi açılışı töreni yarın saat 10.00’da İSTE Merkez Kampüs’te yapılacak olan TEKNOVERSİTE GÜNLERİ üç gün sürecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.