Malkoç’tan “Yeni Anayasa ve 2023 Vizyonu” konferansı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç bu gün İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE Yazıcı Kültür Merkezinde “Yeni Anayasa ve 2023 Vizyonu” konulu konferans verdi.

malkoç1

Konferansa İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Ak Parti İl Başkanımız Ahmet Atıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve çevre ilçe Belediye Başkanları ve İşadamlarıyla birlikte İskenderun Yelken Kulübünde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

malkoç3

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, parlamenter sistemin devam etmesi halinde cumhurbaşkanı ile başbakan arasında yaşanacak tartışmanın Türkiye’ye çok pahalıya mal olabileceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Hatay’ın İskenderun ilçesinde “Yeni Anayasa ve 2023 Vizyonu” konulu konferans verdi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Konservatuar Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, parlamenter sistemin Türkiye’yi tökezlettiğini ifade edip 93 yılda 64 hükümet kurulduğuna dikkat çekti. Parlamenter sistemin devam etmesi halinde cumhurbaşkanı ile başbakan arasında yaşanacak tartışmanın Türkiye’ye çok pahalıya mal olabileceğini kaydeden Malkoç, şu ifadelere yer verdi:
“Parlamenter sistem mi devam etsin yoksa Cumhurbaşkanlığı mı? Bugünkü mevcut sistem Türkiye’yi büyütmemiştir. Türkiye’yi tökezletmiştir. Türkiye’de 93 yılda 64 hükümet kurulmuştur. Köyün içme suyu ihalesi yapılmış 15 sene de köyün başında ki kaynaktan su akıtılamamış. Veya İskenderun’da 10 derslik okul yapımı için ihaleye çıkılmış bunu müteahhit almış o iflas etmiş. İkincisi almış onun için ihaleye çıkılmış. O işi yarım bırakıp gitmiş. 10 derslikli bir okulu 15 yılda bitirememişler. Türkiye bir türlü arzu ettiği gelişmeyi sağlayamamış. Bunlar hep hükümet sistemiyle alakalı şeyler. Bugünkü sistem 1982 ve 1961 anayasası ile kurulmuş. Bu anayasayı kimler yaptı? Rahmetli Menderes bu ülkede 10 yıl Başbakanlık yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkeye saldırı yapıldığında namusumuzu, ırzımızı, Vatan toprağımızı koruyacak olan müessesedir. Ama o silahlı kuvvetler içerisinden cuntalar çıktı. Rahmetli Menderes’i başbakanlıktan indirdi ve idam edip katlettiler. Bu insanların topladığı heyet anayasa yaptı. Türkiye’de 64. hükümet. Bunun 15 yılında Ak Parti’nin tek başına iktidarlığı var. Ama bu sistem devam ederse Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında tartışma çıktığında bu Türkiye’ye çok pahalıya mal olur. Özal Cumhurbaşkanı, Süleyman Demirel Doğru Yol Partisi Genel Başkanı. Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor tıp ki bugünkülerin yaptığı gibi. Çankaya’nın şişmanı diyordu Cumhurbaşkanı’na. Çankaya’ya çıkacağıma dağa çıkacam diyordu Demirel. Demirel, partisi birinci olunca Çankaya’ya görevi almaya çıktı. Ne oldu Çankaya’ya çıkacağına dağa çıkacaktın dediler. Demirel’de devlet için de küskünlük olmaz dedi. Türkiye’nin bu tip siyaset ve siyasetçilerden artık kurtulması lazım.”
İskenderun Belediyesinin organize ettiği, Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Şeref Malkoç’un İskenderun Yazıcı Kültür Merkezinde vermiş olduğu konferansın akabinde iştişarelere devam edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.