Ali Kaya: Amacımız vakıf ruhunu canlı tutmaktır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Ercan Topaca, bu yıl 09-14 Mayıs tarihleri arasında ‘’Vakıf ve Sivil Toplum’’ teması ile kutlanacak olan Vakıf Haftası dolayısıyla Vakıf Haftası Kutlama Komitesini makamında kabul etti.
09 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 09.00’da gerçekleşen ziyarette Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’nun yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, Vakıflar Şube Müdürleri Mehmet Yalçın, Ahmet Yılmaz, İlhan Turunç ve beraberindeki heyet hazır bulundu.
Topaca, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Dün gece Amanoslarda yapılan operasyonlarda bir yüzbaşımız kayalıklardan düşerek yaralanıp hastaneye kaldırıldı ve sabaha karşı da hayatını kaybetti. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde terörü bitirme anlamında güvenlik kuvvetlerimiz çok ciddi mücadeleler veriyor. İlimizde de Amanos dağlarında bulunan terör örgütü mensuplarına karşı uzunca bir süredir devam eden operasyonlar aynı şekilde hız kesmeden sürüyor. Kayıplarımız, bizi ve milletimizi derinden yaralamakla birlikte bu alanda yürütülen mücadele azmimizi asla ortadan kaldıramayacaktır. Milletimizin güvenliği, huzuru; devletimizin bekası için bu operasyonlara her ne pahasına olursa olsun ülkemizde ve ilimizde devam edilecektir. Bu vesile ile bir kez daha şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Vakıf Kültürü bizim Devlet geleneğimizin, milletimizin çok önemli bir müessesesidir. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok hizmetin vakıflar eliyle yürütülmüş olması, bu kurumun kökleşmesine, birçok eserin ortaya çıkmasına, insanımızda hayır yapma duygunun yerleşmesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Bugün de vakıf kurumu, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki kadar olmasa da ülkemizde çok sayıda hayır hizmetlerine destek olmaktadır. Özellikle Suriye’den ülkemize gelen yaklaşıl 3 milyona yakın misafirin ihtiyaçlarının karşılanmasında yine aynı şekilde bizim vatandaşlarımızın ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi hususunda vakıfların çok önemli fonksiyonları var. Tüm bu vakıfların koordinatörü, onları yönlendiren, denetleyen, Devletimiz bünyesi içerisinde de Vakıflar Genel Müdürlüğüdür. Tüm vakıfların kanunlarda ve vakfiye senetlerinde öngörüldüğü şekliyle idaresi, hizmetlerinin sunulması yine kamusal bir görevdir. Bu görev de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından icra edilmektedir. Gerek Vakıflar Genel Müdürlüğü gerekse vakıf olarak çalışan bütün kurumlarımıza ve onların çalışanlarına başarılar diliyorum. Vakıflar Haftası’nın ülkemize ve milletimize daha güzel hizmetler sunulmasına vesile olmasını, ülkemizin kardeşliğini, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve insanlarımız arasındaki yardımlaşma duygusunu daha da artırmasını, aç ve açıkta kimse kalmaması konusunda yapılan hizmetlere önemli katkılar yapmasını temenni ediyorum.” diyerek çalışmalarından dolayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü heyetine teşekkür etti.
Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ise “Vakıf ve Sivil Toplum” teması altındaki etkinliklerin 25 bölge ve Ankara’da bu gün itibariyle başladığını belirterek “Vakıf Haftasını kutlamamızdaki amaç, vakıf kuran atalarımızın ruhlarını şad etmek, onların bizlere bıraktığı eserleri tanımak, tanıtmak ve toplumumuzda vakıf ruhunu canlı tutmaktır. Bu vesileyle ilimizde bu güne kadar yapmış olduğumuz hayır hizmetlerinde ve ilimizdeki kültür miraslarının yenilenmesi çalışmalarındaki teşvikleriniz ve yol göstericiliğiniz için de siz Sayın Valimize şükranlarımızı sunar, haftamızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.