“OBEZİTE ÇARESİZ DEĞİL, ÇARESİ VAR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, ‘Obezite Cerrahisi Birimi’ ile ilgili hastanenin konferans salonunda, basın mensuplarına bilgi verdi.

Programın açılış konuşmasında deneyimli ve uzman bir isimle çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Müdür ve Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz, Obezite Cerrahisi Birimi’nin başarılarını önemsediklerini dile getirdi.

 

“Ameliyatlarımıza başarıyla devam etmekteyiz”

Op. Dr. Cavit Göktaş toplantıda, ekibiyle birlikte gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatlarla, çağın en önemli hastalıklarından olan ‘obezite’ sorununu yaşayanları yeniden hayata bağladıklarını ve topluma kazandırdıklarını ifade ederek, “Obezite ameliyatıyla, diyabet hastalığı gerilemekte ve hipertansiyonda düzelmeler görülmekle birlikte, kişinin uyku apnesi sorunu kaybolmaktadır. En önemlisi ise hasta, rahatça yürüyebiliyor ve hayatına kaldığı yerden mutlu bir şekilde devam edebiliyor. Bu durumu en iyi anlatanlar da hastalarımızdır. Onlara sorduğumuzda, hayatlarındaki en doğru kararın ameliyat olduğunu belirtiyorlar. Obezite ameliyatını, trafiğe çıkmaktan daha az riskli olarak görüyorum.  Yüzde 1 komplikasyon riskiyle başlanan obezite ameliyatlarının riski şimdi, binde bir ile on binde birlere kadar gerilemiştir. Bir yıl içerisinde de, vakalarımızda kayda değer bir sıkıntımız olmadı. Ameliyatlarımıza başarılı bir şekilde devam etmekteyiz” dedi.

 

“Hedefimiz yılda 100 vaka”

Obezite Cerrahisi Birimi’nin bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri ameliyatlar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Göktaş, “Merkezimizde başladığımızdan bu yana 60 vaka gerçekleştirdik. Bir yıl içinde yapmış olduğumuz operasyonlarda ve sonrasında hiçbir hastamızı kaybetmedik. Bu ekibimizin başarısıdır. Bundan sonra da aynı başarı ve ciddiyetle, ekip anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hedefimiz, yılda 100 vakayı yakalamak” açıklamasında bulundu.

 

“İşime tekrar kavuştuğum için mutluyum”

Tüp mide ameliyatı sonrası kilolarından kurtulan ve sağlığına kavuşan Yusuf Kaklık ve İlknur Bozkurt, kilo verdikten sonra hayatlarının tamamen değiştiğini ifade etti.

Yayladağı’nda imamlık yapan son birkaç yılda aldığı kilolar nedeniyle görevini yapamaz duruma gelen 210 kilo ağırlığındaki Yusuf Kaklık (33), gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sonrası, 5 ayda tam 90 kilo verdiğini ifade ederek, “Çocukluğumdan bu yana kilo sorunum vardı, fakat son yıllarda bana daha fazla sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Kilolarımdan dolayı işimi yapamıyor, çocuklarımla ilgilenemiyordum. Aile düzenim kalmamıştı. Ameliyat olmaya karar verdim ve ameliyattan sonra da sağlığıma kavuştum. Şuan hiçbir sıkıntım kalmadı. Üç aydan bu yana görevimi yapabiliyorum. İşime tekrar kavuştuğum için mutluyum” dedi.

Birçok diyetisyene gitmesine rağmen kilo veremediğini, geçirdiği obezite ameliyatı sonrası kilo kaybı yaşadığını konuşmasında belirten İlknur Bozkurt ise ameliyatın ardından yeniden doğduğunu ifade etti.

Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra program, gerçekleştirilen kokteylle sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.