“GELECEĞE YATIRIM YAPMALIYIZ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Defne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2015 yılından bu yana başlattığı çevre bilincine yönelik eğitsel çalışmalarını bu yıl da devam ettiriyor.

 

Çevre eğitimi konusunda Defne ilçesindeki 88 okulun öğrencilerine belli programlarla çevre ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincinin küçük yaştan öğretilmesinin kalıcı ve olumlu izler bıraktığını ifade ettiler.

 

Defne’nin çöp miktarının azalmasından, çevrenin korunmasına kadar olan tüm aşamaların çevreye olan duyarlılıkla uygun hale getirilebileceğinin önemine değinen Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Çöpün taşınması ve depolanmasını kolaylaştırmanın yolu, Temiz Defne ve Temiz Gelecek’le sağlanabilir. Çevremize sahip çıkmayı çevre kültürünün yerleşmesine bağlıyoruz. Başta ambalaj ürünlerini geri dönüşümle kazanırsak, hem hammadde kullanımı azalacak, hem de doğal kaynaklarımız korunmuş olacaktır” ifadesini kullandı.

 

Söz konusu ambalaj ürünlerinin geri dönüşüm dışında çevreyi kirletmesi halinde küresel ısınmayı hızlandırdığı gibi daha çok enerji harcanacağını da anımsatan Başkan Yaman, “Toplumun sağlıklı ve temiz çevreye sahip olmasının kaynağı, herkesin sorumluluk alması ile mümkündür. Herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa, kentimiz de temiz kalır. Göreve geldiğimizden bu yana temizliği önemsiyor ve temizlikle ilgili bilgilendirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bu konuda başarılı sonuçlar da elde ettik. Ülke ekonomisine katkı, geleceğe de yatırım olarak katkı sağlayan çevre bilincine yönelik çalışmaları yürüten tüm yöneticileri kutluyorum” dedi.

 

Yetkililer, Şubat 2016’dan bugüne kadar gündelik hayatımızda kullanılan ambalajlarla ilgili çevre eğitim çalışmalarının Harbiye Asım Gündüz, Atatürk, Esenbulak, Kazım Karabekir, Mezyet-Ekrem Karateke, Selman-Nasır Eskiocak, Semihe-Mehmet Karaali, Şükrü Kanadlı, Döver, Bostancık, Gümüşgöze, Yeşilpınar Atatürk İlk ve Ortaokullarında yürütüldüğünü ifade ettiler

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.