“Bir kadın, bir adam, bir giz ve bir çok cinayet…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun  Belediyesi Kültür Sarayında Cumartesi günü halka ücretsiz olarak sahnelenen “Ay Tedirginliği”  27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle büyük anlam kazandı ve tiyatro severleri bir araya getirdi.

 

Yönetmenliğini Aybike Karamanoğlu’nun üstlendiği oyunda Gözde Sezer  ve Seyfettin Babat oyunculuk performansları ile herkesi büyülerken oyunun sonunda tüm seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı.

seyfettin-babat-ay tedirginliği (1)

Bir zamanların insanlarına dair  tehlikeli bir hikayeyi konu alan oyunun hikayesi 1950’lerin İstanbul’unda  denize yakın tenha bir kuytu köşede  geçiyor.

 

2001 yılında Afife Ödüllerinde Özen Yula’ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun yazarı ödülünü kazandıran  AY TEDİRGİNLİĞİ, ılık  bir bahar gecesi karşılaşan  ve kopamayacakları bir oyuna giren  bir kadınla bir adamın sırlarla örülü geçmişlerini ve hayatlarını işliyor.

seyfettin-babat-ay tedirginliği (5)

Oyunun sonunda konuşma gerçekleştiren Özer Yüksel; “Yakın zamanda sahnelediğimiz Yakamoz adlı oyunumuza ve bugün sahnelediğimiz Ay Tedirginliği’ne desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ederim.” diyerek hepsini sahneye davet etti.

 

Daha sonra Özer Yüksel Oyunun sponsorları olan Öztürk Gümrük Müşavirliği Ltd.Sti.’ne, Nev Sanat Merkezine, Alert Mühendisliğin sahibi Öztürk Çelen’e ve İskenderun Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına, teşekkür plaketlerini sundu.

 

Büyük bir emek ile hazırlanan oyunun müzik editörlüğünü Seyfettin Babat üstlenirken seste Utku Palta, ışıkta İbrahim Kırat, dekor uygulamada Sümbül Sümbültepe, Rıza Enkar ve Mehmet Ali Bozdoğan, saç ve makyajda Dilara Binici görev aldı. Oyunun suflörlüğünü ise Yasemin Cereboğlu gerçekleştirdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.