GİRİŞİMCİ KADINLAR’DAN MOBBİNGE DUR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Girişimci Kadınları Destekleme Derneği üyeleri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 3Teks Medikal Tekstil Fabrikası’nda çalışanlara mobbingle başa çıkmanın yollarını anlattı.

 

Sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden çalışan dernek üyeleri; Organize Sanayi Bölgesi’nde kadın çalışanın çoğunlukta olduğu 3Teks Medikal Tekstil fabrikasında GİKAD üyelerinden Ünzile Kalenderoğlu ve Av. Filiz Oğuz; Mobbing nedir? Hangi tür davranışlar Mobbinge yol açar?  Mobbing mağdurunun ve uygulayıcısının özellikleri nelerdir ve kişiler üzerinde nasıl etkilere yol açar? konularına değindi.

 

Açılış konuşmasını yapan Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük konuşmasında “ Biz dernek üyeleri olarak bugün burada çalışanları psikolojik olarak yıldırma, kuşatma, taciz konularıyla insanın mesleki bütünlük ve benlik duygularının zedelenmesine dur demek için toplandık. Bu eğitim sayesinde mobbingi önleme yolları ve bu konuda başvurulabilecek yasal yollardan bahsederek farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz.” Sözlerine yer verdi.

 

“Haksız güç kullanımı ve hakaret içeren söz ve davranışlar ne boyutta olursa olsun toplumda barınamaz.”

 

Bu eğitimin amacının verimli ve huzurlu çalışma hayatının gelişimi besleyecek bir iş ortamı sağlamanın ipuçlarını vermek olduğunun altını çizen Girişimci Kadınları Destekleme Derneği üyesi Ünzile Kalenderoğlu “İş hayatında sıklıkla duyduğumuz mobbing kavramını detaylarıyla ele aldık. Taciz, ne tür olursa olsun insanın özgür yaşam sürecini zedeler. Ve mobbingin her türlüsü karşılıklı saygının eksikliğine işaret eder. Haksız güç kulanımı ve hakaret içeren söz ve davranışlar ast-üst, kadın-erkek her türlü ilişkilerde ne boyutta olursa olsun barınamaz. Çalışma  ortamında her zaman mensupların birbirlerine karşı saygılı davranmaları beklenir. Biz de bu hususta alınabilecek önlemleri ve bunun hukuksal yönlerini nasıl sürdürebileceğimiz konusuna değinmek istedik.” Diyerek sunumu; GİKAD Üyesi Av. Filiz Oğuz’a devretti. Çalışanların mobbingle karşılaşmaları durumunda izleyebilecekleri hukuksal yönlerden bahseden Filiz Oğuz henüz mahkemelerde mobbing adı altında bir dava çeşidinin olmadığını fakat mobbing gerekçesiyle açılan davalar manevi tazminat ve işçilik alacağı talepli davalara dönüşebileceğini belirterek sunumu tamamladı.

 

Eğitime katılan diğer dernek üyeleri ev sahipliği yapan ve çalışanlarını bilinçlendirmeye önem veren 3Teks yöneticilerine ve işverenlerine teşekkür ederek herkese örnek bir eğitim olmasını temenni ettiklerini dile getirdiler. Etkinlik fotoğraf çekimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük’ün konuşmacılara derneğin özel hediyesinden takdim etmesiyle sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.