“Ormanlarımız yaşam kaynağımızdır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Orman İşletme Müdürlüğünün Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ağaç Dikme Etkinliği’ne katıldı.

Belen Gedik Mevkiinde düzenlenen etkinlikte; Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Aygün, Belen İlçe Emniyet Amiri Ali Çolak, Belen Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran, Belen Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri hazır bulundu.

Ormanlarımızın birçok faydaları bulunduğuna dikkat çeken Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, topraklarımızı ve bitki örtüsü zenginliğini korumada, yaban hayatının yaşam alanı olmasından dolayı, doğal afetleri önlemedeki etkin faydalarına dikkat çekerek ormanlarımızın; ülkemizin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu vurguladı.

belen gac dikme (2)

İnsanlarımızın kent yaşamından bunaldığında huzur bulmak için ormanlık ve mesire alanlarına koştuğunu dikkat çeken Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Yaz sıcaklarından bunalanların temiz hava ve bol oksijen alabileceği Belen’imizin yaylaları ve mesire yerleri yaza hazırlanıyor” dedi.

belen gac dikme (4)

 

Belen Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran, 2016 yılında Fidan dikim etkinliğinde; 30 dekar alanda, 1000 ceviz, 1000 badem, 150 elma, 150 kayısı, 200 alıç, fidanı olmak üzere 2500 fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti. Yine 2016 yılı sonbahar aylarında da Belen Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında ise yapay gençleştirme programı çerçevesinde değişik tür ve yaşta 300 bin adet fidanın Belen İlçesinde toprakla buluşacağı da açıkladı.

belen gac dikme (1)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.