Seyyahatname üniversitelilerden ‘AA’ not aldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kültür ve sanat etkinliklerinin hemşehrileriyle buluşturulması noktasındaki hassasiyeti doğrultusunda kurduğu HBB Şehir Tiyatrosu il genelinde perde açarak sanatseverlerle buluşuyor.

Sahnelediği oyunlarla tiyatro severlere seyir zevki yüksek performanslar sunan HBB Şehir Tiyatrosu, kültür ve sanat etkinlikleri, halkla buluşmasına daha önce sahnelediği Seyyahatname adlı oyunu vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda üniversite öğrencilerinin beğenisine sundu.

Gezgin: Tiyatrocunun velinimeti bilinçli seyircidir, sizleri oyunlarımıza bekliyoruz

Öyküsü Aziz Nesin’e ait olan, uyarlamasını ve yönetmenliğini HBB Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Atilla Yaprak’ın yaptığı ve yardımcı yönetmenliğini de Sanatçı Ali Gezgin’in üstlendiği ‘Seyyahatname’, oyuncularının performansları oyun sonunda ayakta alkışlandı. Sanatçı Ali Gezgin, “Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ ya, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza, Kültür Sanat ve Tiyatro Şube Müdürlüğümüze ve bizleri bugün burada yalnız bırakmayan tiyatroseverlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim velinimetimiz ve teşekküre layık olan siz seyircilerimizsiniz. Moliere’nin yazdığı Scapin’in Dolapları adlı oyunla yeniden karşınıza çıkacağız. Bizleri o performansta da yalnız bırakmayın” dedi.

Koçak: “Tiyatronun öğelerini sahneye taşıdığımız birçok yeni oyunla tekrar sahne alacağız”

Oyun sonrasında değerlendirmelerde bulunan HBB Kültür Sanat ve Tiyatro Şube Müdürü Vejdi Koçak, öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Oyuncularımı teker teker tebrik ediyorum. Çok başarılıydılar. Daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Biz tiyatronun öğelerini sahneye taşımaya çalışıyoruz. Birçok yeni oyunla tekrar sahne alacağız. Ben bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve bizleri salonunda misafir eden MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.