“Savaş İstemiyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Siyasilerin konuşmalarından örnek veren CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, yaptığı açıklama ile bir çok siyasinin savaş istemediklerine dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Güzelmansur, siyasilerin, söylemlerini eleştirdiği değerlendirmesinde;  “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde” diye başlar ve gerisi gelir” diyerek “Evet, gerçekten şu günlerde hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Komşumuz Suriye’de 5 yıldır süren savaşın nasıl başladığı, kimlerin başlattığı ve kimlerin koşulları hazırladığı konusuna girmek artık şu saatten sonra hiçte anlamlı değil. Fakat süreç öyle bir hal aldı ki Savaş bir anda geldi ve kapımıza dayandı. Tarihsel sürece bakılacak olursa savaşların sonucunda, halkların hep kaybeden taraf olduğu görülecektir. Kazanan ise bu savaşların planlamalarını zeki bir şekilde yıllarca planlayıp uygulama aşamasında yukarıdan keyifle izleyen güçlerdir. Evet Birlik ve beraberliğe en çok şu günlerde ihtiyacımız var. Etnik köken, siyasi görüş gözetmeden, sağcısı solcusu, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu gidişe dur demek zamanıdır. Enerjimizi bu işe karar verenlere baskı yapmaya ayırmalı, savaşın; senin benim çocuğu ayrımı yapmayacağını, tepemize düşen bombaların siyasi görüş ayırmayacağını, atılan kurşunların etnik ayrım gözetmeyeceğini onlara anlatmanın yollarını aramalıyız ” şeklinde konuştu. Gelinen noktada hükümeti sorumlu tutan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, 5 yıl öncesini hatırlatarak şu görüşlerini paylaştı.

Bölgemizde yerli ve yabancı turistlerden adım atacak yer yok, otellerimiz tıka basa dolu, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımız yurt içinde ve yurt dışında ciddi yatırım planlamalarını yaşama geçirerek ülke ekonomisinin eve istihdama ciddi katkıda bulunuyorlardı. Halklar arasında da sosyal ve kültürel alışverişler ve dostluk rüzgârları esiyordu. Oysa şimdiki duruma bakacak olursak, bölgemiz de yerli ve yabancı turistlerden eser yok, ileriye yönelik yapılan yatırımların hemen hemen hepsinin gerçekleşememesi sonucu iflaslar ard arda yaşanmakta, yaşanan göçler her iki ülkenin sosyal dokusunu bozmuştur. Komşu ülkelerde ise savaşın doğal sonucu olarak şehirler yakılıp yıkılmış, yüzlerce yıllık medeniyetler iki üç yılda yok edilmiş, ekonomik ve sosyal çöküntüler meydana gelmiştir. Parçalanmış çocukları, yakılan yıkılan şehirleri, savaştan kaçmak zorunda kalan ailelerin yaşadığı sosyal yıkımları gözlerinin önüne getirmelerini sağlamalıyız. Bir anda, en yakınlarımızın yanı başımızda can verdiğini sakat kaldığını, yıllarca harcanan emeklerin boşa gittiğini görebiliriz. Dünyanın en güzel ülkesi olan yurdumuzun kaynaklarını, ödediğimiz vergileri savaşı finanse etmek için değil, bilime, eğitime, kültüre, sosyal gelişmeye ve en önemlisi Barışa tahsis etmeliyiz. Yıllardır yaşadığımız gerginlik sona ermeli çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzlerinin geleceğe umutla baktığı ortamlar yaratmalıyız. Birlik ve beraberliğe işte en çok bunlar için ihtiyacımız var. Suriye de kavganın sona ermesi, eskiden olduğu gibi Suriye ile aramızdaki ilişkilerin düzelmesi CHP olarak bizim en büyük temennimizdir..”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.