Belen Belediye Başkanı Vurucu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi ziyaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ziyarette İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye “Üzerinde hat sanatı ile yazılı Hat Sanatçısı Emre Özdemir’in “El Vali” tablosunu hediye olarak sundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bölgemize çok büyük artılar getireceğine olan inancını dile getiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Üniversitemizle ilgili çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bölgemizin böyle bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran bölgemizi şaha kaldıracak projeleri heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Bölgemizin gelişmesi için hedeflenen çalışmalar ile ilgili Başkan Vurucu’yu bilgilendirerek “Üniversite olarak İnovasyonu ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Bizim, bir teknoversite olma hayalimiz var. Bu, çok önemli ve ilk kez bizim tarafımızdan dile getirilen bir vizyon projedir. Bu projenin altını doldurup olgunlaştırarak tüm kentimizle de bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. İnovasyonu ve teknolojiyi sadece konuşan değil, üreten-yaşayan ve yaşatan bir üniversite olmak istiyoruz. Bu nedenle, inovasyon ve teknoloji bizim için hep ön planda olacak. Üniversite-sanayi işbirliğini tabana da yaymak istiyoruz. İnsan odaklı, inovatif eğitim-öğretim ve araştırma modelleri geliştirmeyi planlıyoruz. Ekolojik ve örnek gösterilen bir kampus oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.