Anne-Kız Cinayetinde karar ağırlaştırılmış müebbet

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kadın Platformu; “Şiddet Gören Kadınların Çığlığı Olup Mücadelemizi Sürdürüyoruz”

Geçtiğimiz mart ayında eski eşi Esra Yalçın (28) ile kızı Beren Yıldız’ı (5) bıçaklayarak öldüren Gökhan Yıldız (29), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın ardından gözaltına alınan Gökhan Yıldız, tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. Tutuklu sanık Yıldız, önceki gün İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada pişman olduğunu söyleyen Yıldız, kızını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, eski eşini öldürmekten ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçtiğimiz Mart ayında İskenderun’da meydana gelmişti. Kayseri Adliyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Gökhan Yıldız, iddiaya göre, boşandığı eşi Esra Yalçın ile konuşup, barışmak amacıyla İskenderun’a gelmiş, Mustafa Kemal Mahallesi, Bahriye Üçok Caddesi, Buse Coşkun Irmak Apartmanı’nın 4’üncü katındaki Yalçın’a ait evde konuşmaları sırasında çift, bir kez daha anlaşmazlığa düşmüş ve Yıldız, tartışma sırasında eski eşi Yalçın ile kızı Beren’i bıçaklayarak öldürmüştü.

İskenderun Kadın Platformu, ilk günden itibaren davanın takipçisi olmuş ve son duruşmada da aileyi yalnız bırakmadı. Duruşma sonunda adliye önünde bir açıklama yapan Kadın Platformu üyeleri; “İlçemiz İskenderun’da eski eşi tarafından katledilen Esra Yalçın ve kızı Ceren Yıldız’ın bugün görülen davasında katil iki kere müebbet cezası aldı. Cinayetin işlendiği günden bu yana İskenderun Kadın Platformu olarak bu davanın tarafı olduk. Bu kararın diğer tüm kadın cinayetleri için emsal karar olmasını temenni ediyoruz. Şiddetin, taciz ve tecavüzlerin olmadığı, cinayetlerin yaşanmadığı bir hayat görünceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz” dediler.

Ülke genelindeki kadına şiddet olayları ve kadın cinayetlerine de değinen platform üyeleri açıklamalarında ayrıca şu ifadelere yer verdiler; “Artık bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Kadın cinayetleri politiktir. 2017 yılında 247 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledildi. 77 kadın tecavüze uğradı. 207 kadın taciz edildi. 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Bu sayılar sadece basına yansıyanlar. Hepimiz biliyoruz ki basına yansımayan milyonlarca şiddet vakası yaşanıyor.

Ülke genelinde durum böyle iken ne yazık ki yaşadığımız ilde ve ilçemizde de benzer şiddet olaylarıyla  karşılaşıyoruz. Erkek şiddeti onlarca kız kardeşimizi aramızdan aldı. Esra, Beren, Nurcan, Özlem, İpek, Fatma, Berna ve adını sayamadığımız onlarca kız kardeşimizin çığlığı olup mücadelemizi yürütüyoruz. Yürütmeye de devam edeceğiz.

Biz İskenderun’da kadın mücadelesi yürüten İskenderun Kadın Platformu olarak gücümüz yettiğince, kadına yönelik şiddette ve cinayetler de olduğu gibi Esra ve Beren davasını da baştan sahiplendik. Ve erkek adaletin değil gerçek adaletin sağlanması için eylemlerimizi sürdürdük. Son nefesimize kadar sokaklarda haykırmaya devam edeceğiz.

Yaklaşık bir yıldır takip ettiğimiz Esra ve Beren davası bugün karar duruşmasında hazır bulunduk. Ve katil ağırlaştırılmış müebbette çarptırıldı. Bu dava sonucunun diğer davalara  emsal karar olmasını temenni ediyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.