ARİAD, Arsuz’u dört mevsim ayağa kaldırmak istiyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ARİAD Başkanı Nadir Urcun ve yönetimi kurulu, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ı dernek binasında konuk etti.

Kaymakam Fatih Baysal’ı konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen ARİAD Başkanı Urcun ve yönetim kurulu üyeleri, “Bizler Arsuz’un geleceğinde önemli işler yapmak için buradayız. Arsuz’umuz yeni kurulan bir ilçe ve yeni ilçe olmanın sancılarını çekiyoruz. Arsuz’un büyümesi için bizler ARİAD olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. En büyük sorunlarımızdan biride kış turizmi. İlçemizde sadece yaz sezonu varmış gibi görünüyor. Oysa Arsuz yılın dört mevsiminde canlı hareketli bir ilçe olmalı. Arsuz sadece dört ay gelip yaşanıp gidilecek bir yerleşim birimi değil. Yılın dört mevsiminde canlı ve hareketli bir Arsuz yaratmak için gayret ediyoruz” dedi.

ariad kaymakamı agirladi (2)-001

“Kamu yatırımları şart”

Arsuz’un Ülkemizin önemli turizm noktalarından bir eksikliği olmadığını söyleyen Başkan Urcun, “Bizim hiçbir turizm şehrinden bir eksiğimiz yok. Ama bizler de biliyoruz ki Arsuz için istediklerimiz zamanla olur. Bunun için kamu yatırımları şart. Örneğin bir devlet hastanesi, bir Meslek Yüksek Okulu ve bunun gibi örneklendirme yapabileceğimiz konular çok, biz artık İskenderun’un arka bahçesi değil. Kendi ayakları üzerinde durabilen, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yoğun olduğu, yatırımcıların iştahını kabartan bir ilçe olmasını istiyoruz ve bunun içinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“5 yıldızlı otele ihtiyaç var”

ARİAD’ı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, ARİAD’ın özverili çalışmalarını gördüğünü belirterek şunları söyledi:

 “Arsuz’un geleceği için inanıyorum ki Arsuz bir on sene sonra tanınamayacak kadar gelişecek bir şehir. Yatırıma ve turizme açık, bir 5 yıldızlı otele acil ihtiyacımız var. Bu kış turizmini de olumlu etkiler, bunun için yatırım yapmaktan korkmayacaksınız. Arsuz bizim şehrimiz, siz yapacaksınız biz destek olacağız, şimdilerde en büyük sorunumuz komşu devletteki sıkıntılar ister istemez bizi de olumsuz etkiliyor turizm açısından, ama biz yılmayacağız ve şehrimizin gelişiminde elimizden geleni yapacağız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.