Altındefne film festivalinde ödüller sahibini buldu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali‘nin Ödül Töreni, Samandağ Yeni Çarşı Salonu’nda ünlü oyuncular Kürşat Alnıaçık ve Gerçek Büyük Sağlar Alnıaçık’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Törene; Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, 24. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Ezel Akay, Antakyalı yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyen Prof. Dr. Semir Aslanyürek katılım gösterdi.

altindefne sinema (9)-001

Kısa metraj film dalında en iyi üçüncü film ödülü Festival Komite Başkanı Mehmet Oflazoğlu tarafından Hakan Berber’in yönettiği “Güzellik Yarışması” filmine verildi. Aynı dalda ikincilik ödülü Melodi Tözüm’ün yönettiği “Misofonya” filminin oldu. Kısa metraj film dalında birincilik ödülünü iki film paylaştı. Birincilik ödülü ilk olarak jüri üyesi Alican Sekmeç tarafından “Gül Ali” filmine giderken; ikinci birincilik ödülü ise gazeteci yazar ve juri üyesi Sayım Çınar tarafından  “Mucize Aynalar” filmine verildi.

altindefne sinema (12)-001

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Tilbe Saran ve Nilüfer Açıkalın paylaşırken; yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülüne Özgür Emre Yıldırım layık görüldü. Ödül 24. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu tarafından filmin yönetmeni Barış Atay’a verildi.

Ödül töreninde en iyi yönetmen “Kasap Havası” filmi ile Çiğdem Sezgine’e ünlü yönetmen Ezel Akay tarafından verildi. En iyi sinema filmi görüntü yönetmeni ödülüne Saklı filmi ile Ferhat Göçmen layık görüldü ve ödülünü yapımcı Taner Çiçek’in elinden aldı. En iyi film müziği ödülünü Mehmet Oflazoğlu “Çekmeceler” filmi ile Hasan Özsüt’e verdi.

En iyi erkek oyuncu ödüle İnanç Konukçu layık görüldü. Konukçu’ya ödülünü akademisyen yönetmen Semir Aslanyürek takdim etti. En iyi kadın oyuncu ödülüne “ Çekmeceler”  filmi ile Ece Dizdar layık görüldü.

En iyi senaryo ödülünü “Kümes” filmi ile göğüsleyen Ufuk Bayraktar, ödülünü jüri üyesi Levent Kazak’tan aldı.

En iyi sinema film kurgusu ödülü Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı tarafından “Çekmeceler” filmi ile Mesut Ulutaş’a verildi.

En iyi sinema filmi ödülünü iki film paylaştı. Ödüller “Kümes” filmi ile Ufuk Bayraktar’a ve “Saklı” filmi ile Selim Evci’ye verildi. Yönetmenler ödüllerini Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in ellerinden aldılar.

Jüri özel ödülüne Bir Varmış Bir Yokmuş filmi layık görülürken; en iyi sanat yönetmeni ödülü “Çekmeceler” filmi ile Aslıhan Tiryaki’nin oldu.

Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali Komite Başkanı Mehmet Oflazoğlu, etkinliğe destek sunanlara teşekkür etti.

Festival boyunca Hatay’da gösterimde olan Türk yapımı filmler kısa gösterimlerle hatırlandı. Ardından bu yıl ebediyete uğurladığımız Yeşilçam’ın ve Türk Sinemasının unutulmaz çınarları slayt gösterileriyle hatırlanarak alkışlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.