“İnsanoğlu Yaratılanların En Değerlisi ve Şereflisi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Konferans MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Gülsem Engelliler Tiyatro grubu Genel Koordinatörü Cemil PARLAR, akademisyenler, idari personel öğrencilerin ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya yaptığı açılış konuşmasında insanoğlunun yaratılanların en değerlisi ve şereflisi olduğunu ifade ederek, engelli olsun ya da olmasın her insanın anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu, ancak engellilerin çok daha fazla anlaşılmaya ve desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Yaşam Mücadelesine Destek Olmak

Rektör Prof. Dr. Kaya “Gönlü zengin olan kişiler ve yardım etmeyi seven insanlar için onlarla ilgilenmek, zamanlarını beraber geçirmek çok değerlidir. Ve onlara faydalı olmak için çırpınan bir yürek hem bu dünyada hem de öbür dünyada mükafatsız kalmayacaktır. Toplumda yaşayan bir fert olarak bizlere düşen görev engelli olan bu insanlara yaşam mücadelesinde destek olmak ve onların omuzlarındaki yükü az da olsa hafifletmektir” dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya “Engelli olan insanlara da her zaman destek olarak onlardan Allah’ın selamını esirgememelisiniz ve selamdan da öte hayatlarının her alanında onlarla birlikte olmamız gerekir”  diyerek konuşmasını sonlandırdı.

mkü tiyatro

İnsanlığın Ortak Sorunu

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Mehmet Mustafa GÜVEN, engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğu ifade ederek konuşmasına başladı.

Güven “Engelli bireyin yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar hem aile hem de sosyal çevresinde kendini gösterir. Engellilerin yaşadığı en büyük sıkıntı ayrımcılığa uğramaktır.  Bunun yanı sıra temel insani hizmetlerden yani ; Eğitim, Sağlık, Barınma, Sosyal Güvenlik, İstihdam gibi fırsat eşitliği temelinde yeterince yararlanamamaları da onların engelli olarak damgalanması, ayrımcılığa uğraması ve dışlanması boyutunda değerlendirilmelidir” dedi.

cemil parlar

Çalışmak=Güzellik=Mutluluk=Huzur

  1. Mustafa Güven; engelliler‘in de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Konfiçyus’un dediği gibi “Onlara balık verme mahalline, balık tutmayı öğretmeliyiz” sözüyle ifade etti.

Saygı Göstermek

MKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Güven son olarak toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, pop star yarışmasından tanıyacağımız Serkül Kan’ın mini konseri, Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinden Süleyman Hamurcu arkadaşımızın müzik dinletisi ve Gülsem Engelliler Tiyatro grubundan Ayhan Yarıcı’nın Stand Up Show’u ile katılımcılar doyasıya eğlendi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.